shutterstock.com/studiospeld

Koningin vraagt zich af waarom ze nog steeds minder waard is dan koning

Stop de point-gap

De hartenkoningin uit het pakje kaarten van Malou heeft er schoon genoeg van. Ze is het zat minder waard te zijn dan de koning. “Ik weiger dit seksistische spelletje nog langer mee te spelen.”

De koningin: “Ik ben net zo goed in koekhappen als hij, betaal evenmin belasting en knip misschien nog wel netter linten door. En dan blijkt nu dat ik al eeuwenlang een stuk minder waard ben dan dat figuur met die baard en die K op zijn kaart. Wat een onzin.”

De hartenkoningin vervolgt: “Wij koninginnen voelden ons nooit minderwaardig, maar zijn dat blijkbaar in de hand van anderen wel. En als je niet uitkijkt, dan ga je je daar vanzelf naar gedragen.” De ruitenkoningin valt haar bij: “Je moet voor jezelf opkomen in dit wereldje. Voor je het weet lig je weer onderop de stapel en maken zij er weer een gewoon, ouderwets patriarchaal potje van.” “Ja”, roept nu ook de schoppenkoningin: “Stop de point-gap!”

De koning uit het kaartspel haalt zijn schouders op. “Ja, er schijnt wat gedoe te zijn onder mijn onderdanen. Jammer dat ze zo ver onder me staan dat ik niet kan horen wat ze zeggen. Wie wil er nog een potje doen?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *