Studio Speld / Nintendo - Google Play / Shutterstock

Welke games zijn het veiligst om achter het stuur te spelen?

Een op de twaalf Nederlanders speelt wel eens games achter het stuur. Maar welke games zijn eigenlijk het veiligst om te spelen tijdens het rijden? Wij zochten het voor je uit. 

Mario Kart
Tijdens het autorijden doe je nuttige stuur-ervaring op, en die kun je dan meteen weer inzetten tijdens een potje Mario Kart. Let wel op: vanwege alle bananen en schildjes is het rijden in Mario Kart net ietsje lastiger dan rijden op de gewone weg, dus wel koppie erbij hè!

Dr. Bibber
Dit spel vergt grote precisie. Eén foute beweging en je ligt eruit. Dr. Bibber is daarom uitermate geschikt voor de snelweg, waar er geen hobbels zijn en je eigenlijk amper hoeft op te letten. Binnen de bebouwde kom kun je beter voor een ander spel kiezen met al die drempels enzo. Je wilt niet na één beurt af zijn.

Rocket League 4 v 4
Het is tamelijk onverstandig om een gewoon potje Rocket League te spelen in de auto. Straks moet je even op de weg letten, en scheer je daarom langs de bal waardoor de tegenstander scoort. Speel daarom in de auto alleen 4 tegen 4, ook wel de chaos-modus genoemd. Nu heb je zoveel medespelers dat je best even kunt concentreren op dat zebrapad.

Red Cat’s Woeste Woordenbrij
Deze Davilex-klassieker uit 1997 is nog steeds uitermate geschikt om te spelen tijdens het rijden. Haal je Windows 95-computer van zolder, sluit ‘m aan op de sigarettenaansteker en spelen maar. Red Cat, is de naam van deze kat!

Fruit Ninja
Alles wat in beeld verschijnt moet je doormidden snijden. Slash slash slash! De watermeloensappen vliegen over je scherm. Mis je iets dan is het helaas klaar! Leuk om te spelen samen met de baby die naast je zit.

Ray Man Legends
Een leuk avonturenspel speciaal voor de langere ritten. Moet je naar Zuid-Frankrijk? Dan speel je Ray Man Legends zo in één dag uit.Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *