shutterstock.com/Andrey_Popov

Lekkere ovengerechten voor als je te lui bent om in een pan te roeren

Een lepel zoeken, iets wat op een pan lijkt op het vuur zetten, je arm optillen, een roerbeweging maken, deze roerbeweging áfmaken. In een pannetje roeren is niet voor iedereen weggelegd na een dag hard thuiswerken. Gelukkig hoef je met deze lekkere ovengerechten geen poot uit te steken om jezelf te toch te kunnen voeren.

Lazy-ass lasagna
Koop bladeren, kant-en-klare-saus en de eerste de beste groente die je tegenkomt in de schappen. Gooi het in een schaal. Als je lasagnebladen kopen te veel werk vindt, kun je ook alleen groente en saus in een schaal keilen met een dekbed van kaas erop.

De vergeten-eten-ovenschaal
Gooi alles wat je eigenlijk in de kliko wilde gooien in een vuurvaste schaal en zet het in de oven. Wees niet te kritisch, verlepte andijvie, een oude falafelbal en witlofsalade kan nog prima een ronde door met de juiste saus. Mayonaise staat in de deur van de koelkast. Happy kliko-dag.

Ovensoep 
Weg met dat vermoeiende geroer! Als je soep maar lang genoeg in een oven zet, gaat het bovenste laagje vanzelf aan de pruttel. Wel even de aangekoekte bodem weggooien als je niet de rest van de avond naar een derdehands barbeque wilt ruiken.

Ovenfriet
Zet je oven aan. Loop naar de snackbar, haal patat, zet Netflix aan, vreten maar. Hoezo staat je oven nog aan? Zet je oven weer uit.

Wist je dat niet roeren een heleboel calorieën scheelt? Zo behoud je al je energie om je schaal zonder handschoenen uit de oven te tillen. Eet smakelijk.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Diepvries-pizza!

Dubbelzout, nepkaas, afvalvlees, paar groentefrutsels, beetje tomatenpuree, …
Hardstikke komplete maaltijd, voor maar een euro per stuk, wat wil je nog meer?!

En die oven stond toch nog aan van gisteren.

Reageer