Kollawat Somsri / Shutterstock

KLM had bonusbokaal voor werknemer met origineelste idee bonus topman

Bij Air France-KLM werd jarenlang een bonusbokaal uitgereikt. Dat blijkt uit interne documenten die zijn gelekt naar de pers. De bokaal werd uitgereikt aan de werknemer met het origineelste voor een bonus voor topman Ben Smith.

De laatste bonusbokaal werd uitgereikt aan Jeremy van marketing. Hij kwam met het idee om de bonus van Smith te koppelen aan het verkrijgen van staatssteun. Dit idee won het net van het idee van Laetithia van HR, die bedacht om Smith een bonus te geven als hij erin slaagde om elke dag van de maand andere schoenen aan te doen. Op plek drie eindigde stagiair John. Hij kwam met het idee om Smiths bonus af te laten hangen van de winst van Ahold Delhaize.

“Goed om te horen dat er van hoog tot laag in de organisatie wordt meegedacht over het geven van een bonus aan Ben Smith”, valt te lezen in het juryrapport. “De bonuscultuur zit inmiddels echt in onze genen. Chapeau aan iedereen!”

Inmiddels is er ophef ontstaan over de bonusbokaal. Volgens een woordvoerder van KLM is dat overdreven. “Die bonusbokaal was slechts een gebbetje met direct gevolg op het beleid.”Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is toch niks nieuws? Bij ons hebben we al 35 jaar een declaratiecreariviteitsbokaal. En een declaratoebokaal voor wie het meest heeft binnengeharkt.
Vorig jaar kreeg ik nog een eervolle vermelding met het declareren van tijd om nieuwe declaraties te verzinnen. Zat toch een prijsje aan van 1.000 knaken.

Reageer
gravatar

Sorry, dat vind ik een erg on-diverse opmerking. Alleen humor die iedereen begrijpt is hier welkom. Ik heb geen idee over welke plaats dit gaat. Zal wel iets met een grachtengordel of een lijnbaan zijn.