shutterstock.com/ Gladskikh Tatiana

Wij maakten patriarchale mannenspreekwoorden feministisch

‘Nooit meer je snor drukken maar gewoon je schaamlip strijken’

Je snor drukken. In je hemd staan. Naar de kloten gaan. Erg 2020 zijn deze spreekwoorden niet. Weg dus met al die ouderwetse mannengezegden. Wij bieden je een inclusief, modern én feministisch alternatief om vanaf nu altijd je vrouwtje mee te staan.

‘Naar de kloten gaan’ is voortaan ‘Naar de moederkoek gaan’
Dit vooruitstrevende spreekwoord is geschikt voor mensen die van uitgaan houden. ‘We zijn gister helemaal naar de moederkoek gegaan,’ kun je heel goed zeggen als je op de bank ligt en niet meer weet wat voor of achter, links of rechts, omhoog of omlaag is. Dat weet moederkoek tenslotte vaak ook niet.

‘Tegen de borst stuiten’ is voortaan ‘Dat stuit mij tegen de tepels’
Goed te gebruiken in meetings en juridische onderhandelingen. Kleine kans dat iemand je hierna nog tegen durft te spreken. Werkt nog beter als je tijdens het uitspreken ervan met je vuist op je tepels slaat.

‘De kat in de zak vinden’ is voortaan ‘De poes in de panty vinden’
Deze knaller zet je in bij een fikse tegenvaller. Goed te gebruiken als de trein voor je neus wegrijdt, je je mondkapje op de rails laat vallen of wanneer je je favoriete yoghurt in de koelkast aantreft als groen plantje.

‘In je hemd staan’ is voortaan ‘In je alles-bij-elkaar-houdende-sport-bh staan’
Ook erg fijn om te zingen als je in een voetbalstadion zit.

‘De handen uit de mouwen steken’ is voortaan ‘De armen uit de croptop steken’
Goed te gebruiken aan het einde van een Zoom-meeting, wanneer de taken verdeeld zijn en je wilt laten weten dat je ready to go bent.

‘Je snor drukken’ is voortaan ‘Je schaamlip strijken’.
Ook met dit pareltje van een spreekwoord zit het wel schaamlip.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *