Studio Speld / Shutterstock

Pluimveehouder geeft al zijn kippen mondkapjes: ‘Ze kunnen nog geen centimeter afstand houden’

Pluimveehouder Aad Beentjes uit Best heeft sinds deze week al zijn 15000 kippen een mondkapje gegeven. Dit is volgens hem noodzakelijk, omdat de kippen zo dicht op elkaar leven dat anderhalve meter afstand houden niet kan. “Zonder mondkapjes wordt het één grote besmettingshaard.”

De boer zegt dat hij denkt dat de mondkapjes 60 tot 80 procent van de besmettingen voorkomen. “Die beesten kunnen geen kant op. Straks krijgen ze koorts en lijden ze onnodig vlak voordat hun kop eraf gehakt wordt.”

Toch zijn er ook pluimveehouders die mondkapjes voor kippen niet nodig vinden. Boer Dieter van Hulegem: “Ik doe er alles aan om te zorgen dat de kippen niet in contact komen met kippen die ouder zijn dan 42 dagen. Dan is er niets aan de hand.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wist u dat 15 % van deze kippen in complotten geloofd ? Erg, hè, dat 85 % uit complot-ontkenners bestaat en de hele dag met hun kop in het zand zitten, als ze al een kop hebben. Niet verder vertellen, hoor.

Reageer
gravatar

Die hele Aad beentjes bestaat niet een dus dit is 1 dikke valstrik en waarschijnlijk gwn van die domme wakkerdier