Semmick Photo / Shutterstock

Man bedenkt baanbrekende exitstrategie: alles open, niemand dood

Nu de piek van een eerste golf coronabesmettingen achter de rug lijkt, wordt er druk gezocht naar een exitstrategie. De bedoeling is het land te heropenen zonder daarmee een nieuwe golf besmettingen te veroorzaken, maar dat is nog niet eenvoudig. De 67-jarige Wim vond echter een baanbrekende strategie: alles weer open, en niemand meer dood.

“Alles moet nu meteen weer open”, legt Wim uit. “Deze crisis is desastreus voor de economie, de mensen hunkeren naar sociaal contact. Als je die verhalen leest, hartverscheurend. Mijn strategie zou daarom zijn dat er nul ondernemers failliet gaan en dat iedereen elkaar weer non-stop mag aanraken. De regering kan die lockdown niet langer volhouden. Als je mensen blijft opsluiten zijn de gevolgen voor de economie en de geestelijke gezondheidszorg echt niet te overzien.”

De crux van Wims strategie zit echter in het minimaliseren van het aantal doden. “In alle strategieën wordt er gerekend met dodenaantallen. Hoe cynisch wil je het hebben? Een mensenleven is niet zomaar een getal. Niemand zou dood moeten gaan, vind ik dan. Mijn strategie is daarom om vanaf nu nul mensen dood te laten gaan.”

Online werd de exitstrategie van Wim al veel gedeeld, vanavond zit de 67-jarige iPadbezitter aan tafel bij Op1 om zijn verhaal te doen. Vanuit de wetenschap is nog niet gereageerd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In de tijd van Stalin kregen veel van de mensen in zijn omgeving plotseling een fatale longontsteking, ook hartje zomer.