Moran Ben-Herzel Kurt / Shutterstock

Middelgrote groepen mensen verontwaardigd over nieuwe coronamaatregelen

'Waarom mogen kleine groepen wel en wij niet?’

Onder middelgrote groepen mensen is veel onrust ontstaan over de coronamaatregelen die volgende week ingaan. Groepsvorming is vanaf maandag weer toegestaan tot maximaal tien personen, tot verbijstering van groepen die uit net iets meer dan tien mensen bestaan.

“Er is weinig solidariteit tussen verschillende omvangen”, moppert Victor Middelman, woordvoerder van ongeveer 17 mensen. “Als je met 9 mensen door het park loopt is het prima, maar als je met zijn twaalven bent ben je ineens strafbaar. We snappen heel goed dat je in deze tijd niet met grote groepen samen kan komen, maar dit is niet uit te leggen.”

Volgens Middelman zijn middelgrote groepen mensen juist goed voorbereid om het besmettingsrisico laag te houden. “Als je met een middelgrote groep mensen bent is de kans niet zo groot dat er iemand corona heeft, maar je bent wel met genoeg dat er altijd wel iemand ontsmettingsmiddel bij zich heeft.”

Als de maatregelen niet versoepeld worden dreigt volgens Middelman op termijn een kaalslag onder middelgroot Nederland. “Er ontstaat zo een kleine bevoorrechte groep van kleine groepen en een grote groep middelgrote groepen vol tweederangsburgers.”

Een petitie om de vorming van middelgrote groepen weer toe te staan is door inmiddels door niet heel veel mensen getekend.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *