goodluz / Shutterstock

Het minste uit je dag halen? Met deze effectieve ochtendroutine kom je tot niets tijdens de coronacrisis

Wil jij het minste uit je dag halen? Wil jij ’s avonds weer met een zwaar gemoed onder dekens kruipen? Dan is deze ochtendroutine echt onmisbaar. Met een simpel stappenplan kun jij ook diep zwelgen in de malaise van de coronacrisis.


1. Begin de dag met economische voorspellingen van de coronacrisis
Laat de mondiale krimpcijfers echt op je inwerken. Neem hier een bewust momentje voor, het liefst wanneer je wakker wordt en voor je begint aan de dag. De werkloosheidcijfers van de Verenigde Staten zijn bijvoorbeeld heel inspirerend. Dit wordt slecht, hier komen we nooit meer uit. Voila, je hebt meteen geen goede start te pakken.

2. Blijf langer in bed liggen
Er gaat niks goeds van komen als je nu al uit bed komt. Als je de gewoonte hebt heel vaak te snoozen kan het verstandig zijn helemaal geen wekker te zetten. Dan kom je ergens halverwege de middag pas een beetje op gang en weet je dat je niets meer hoeft te verwachten van de dag. 

3. Afleiding is key
Volg elke gedachte en nieuwe impuls. Het huis moet echt gestofzuigd worden, bizar hè dat je dat na twee dagen alweer moet doen, eerst even een Jazz appel eten zo, na dat mailtje naar Rob die nog steeds de notulen niet heeft gestuurd, terwijl je ondertussen alvast de projectplanning opent en een videogesprek opzet. Je zult zien: je doet alles een beetje en zal gegarandeerd onvoldaan je dag afsluiten.

4. Visualiseer de borrel
Aan elke dag komt een einde, hoewel het verschil tussen de werkdag en de rest van je dag niet goed meer te zien is. Daarom is het belangrijk de gezellige borrel te visualiseren en bitterballen en kaasstengels voor ogen te hebben. Als je er genoeg bij drinkt, weet je zeker dat je dag morgen ook niet goed begint.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *