joel bubble ben / Shutterstock

Morgen vaccin tegen Covid op de markt oh nee kan nog jaren duren voor het volgende week op de markt komt

Hoopgevend nieuws uit Oxford, daar verwachten ze snel een vaccin af te hebben. Laat maar, onduidelijk of het werkt. In Australië zijn ze zelfs al verder met het ontwikkelen van een vaccinatie. Oh nee daar werkt het voor geen meter, maar de eerste tests op apen zijn hoopvol.

“Het kan echt nog jaren duren voordat begin volgende week het eerste werkende vaccin op de markt komt”, zegt viroloog Arielle Pol vol optimistische skepsis. “En dan moet het ook nog getest en goedgekeurd worden, het moet geproduceerd worden en je moet dan nog hopen dat de ontwikkelaar van het vaccin het wil delen met andere fabrikanten. Het lijkt me stug dat dat nog langer dan een week gaat duren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *