shutterstock.com/PR Image Factory

Hoe zorg je ervoor dat je muren niet ongewenst op je afkomen?

In tijden van corona komen de muren vaker op je af dan normaal. Zeker ‘s avonds laat. En dat kan behoorlijk eng en intimiderend zijn. Hoe houd je die enorme betonbundels nou veilig op afstand? Wij zetten de handigste tips voor je op een rijtje.

Geef je muren geen aandacht
Aandacht is wat ze het liefste willen. Maak dus geen oogcontact en trek desnoods die hoodie nog iets verder naar beneden. Dan houden ze vanzelf op. Voor de echte dare devils is een staredown ook een optie.

Ga niet ‘s avonds in je eentje door je woonkamer lopen
Dat is vragen om problemen. Zeker als er meerdere muren bij betrokken zijn of er groepje hangmuren gespot is. Moet je er écht langs? Stap dan flink door en straal dat ook uit. Jij hebt evenveel recht om hier te zijn als zij.

Zeg geen dubbelzinnige dingen
Probeer niet slimmer of gevatter dan je muur te zijn. Het is het niet waard. Muren zijn nu eenmaal heel gevoelig voor dingen die anders opgevat kunnen worden. Praat zoals je tante Ger zou praten. 

Ga heel hard nepbellen als je je onveilig voelt
Zeg dingen tegen je telefoon als: ‘Oke dan zie ik je zo bij de koelkast!’ of ‘We kunnen wel wat schilderijtjes ophangen, ik heb een enorme hamer’, of ‘Ik kom net terug van mijn wekelijkse sloopcursus’. Zo intimideer je die muren veilig op afstand.

Deel je live locatie 
Laat een goede vriend of vriendin weten waar je bent door je live locatie te delen. Of gewoon door je adres te appen, want dat is jouw live locatie.

Onthoud: Je bent niet alleen, ook al ben je alleen. Samen krijgen wij de muren eronder.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *