shutterstock.com/Jacob Lund

‘Jullie moeten meer afstand houden!’ gilt vrouw die series kijkt tegen scherm van laptop

‘Dat is géén anderhalve meter Saul’

Sinds de uitbraak van het coronavirus valt het Yayra op dat haar omgeving zich vrij goed aan de afstandsregels houden, maar de mensen op televisie totaal niet. “Gisteravond keek ik naar Better Call Saul en dan zie je toch weer zo iemand die dan een pistool op het hoofd van iemand anders zet en dan denk ik: ‘Ja, meneertje, leuk en aardig, maar die arm van jou, die is korter dan anderhalve meter, hè? Misschien moet óók jij een beetje beter je best doen als we met elkaar dit virus willen aanpakken!’”

Romantische komedies vindt Yayra sinds een tijd ook niet meer om aan te zien. “Die mensen weten dat het coronavirus super besmettelijk is en dan gaan ze toch gewoon met iemand die ze vaak nauwelijks kennen in bed liggen. Weten zij veel waar diegene nog meer is geweest? Misschien heeft hij wel huisgenoten die naar Schijt aan corona-feestjes gaan. Of heeft zij een vitaal beroep. Onverantwoord. En vaak gaan ze dan ook nog een keertje bij hun ouders op bezoek en organiseren ze op het einde een bruiloft. Willen ze soms dat hun omgeving wordt uitgedund?”

Met het concept van Love is blind is Yayra wel tevreden. ‘Alleen met de eerste paar afleveringen dan hè. Ja, inventief vond ik dat. Als je gewoon een wand plaatsen tussen de personages dat dik genoeg is om er niet doorheen te kunnen kijken, dan kan het virus er vast ook niet doorheen. Dat zouden ze in meer series moeten doen. Ik kan dan tenminste in alle rust naar het verhaal kijken, zonder dat ik me er steeds mee hoef te bemoeien, want eerlijk is eerlijk voor mij is deze tijd ook niet makkelijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *