BW Press/shutterstock.com

Bolsonaro beschuldigd van machtsmisbruik: deukje in imago?

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro wordt beschuldigd van machtsmisbruik. Volgens de voormalige justitieminister Moro zou Bolsonaro hem hebben gedwongen de politiechef te ontslaan. Ook zou Bolsonaro hebben willen ingrijpen in politieonderzoek naar familieleden.

De beschuldigingen zijn nog niet bewezen, maar zorgen hoe dan ook voor een deuk in zijn imago, denkt correspondent Nina Jurna. “Alleen al de schijn van machtsmisbruik is voor een president natuurlijk ontzettend vervelend. Dit zal hem blijven achtervolgen.”

“Je wilt als president natuurlijk voor de volle honderd procent integer zijn. Een beetje integer bestaat niet. Of de beschuldigingen nou waar zijn of niet, het imago van Bolsonaro heeft echt een lelijke kras opgelopen. Ik vraag me af of mensen deze geruchten ooit nog los kunnen zien van de president.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *