Studio Speld / Shutterstock

Verdient Puppywurger BV wel staatssteun?

Politiek worstelt met hulp aan onsympathieke bedrijven

Bedrijven die omzetverlies lijden door het coronavirus hebben recht op steun van de overheid. Dat valt niet altijd in even goede aarde, vooral bij bedrijven die een onsympathiek imago hebben. Gisteren ontstond ophef toen bleek dat Puppywurger BV aanspraak maakt op 2 miljoen euro staatssteun.

“Zonder Puppywurger BV zouden veel puppy’s plots niet meer gewurgd kunnen worden”, zegt Kimberley IJsvogel, CEO van Puppywurger BV. “Er is in deze tijd nou eenmaal minder vraag naar puppywurging. Mensen die thuis zitten opgesloten en zich zorgen maken over hun toekomst willen opbeurende dingen zien, geen dode puppy’s.” Om het imago wat op te vijzelen heeft Puppywurger BV inmiddels 20.000 euro gedoneerd voor een stichting die zin inzet in de strijd tegen malaria.

Minister Wouter Koolmees heeft laten weten vooralsnog niet te kunnen voorkomen dat Puppywurger BV overheidssteun ontvangt. “Ik zie ook liever bedrijven die met puppy’s knuffelen in plaats van wurgen. Maar deze crisis heeft ons overvallen, en we hebben niet expliciet vastgesteld dat bedrijven die puppy’s wurgen geen recht hebben op staatssteun. Het is niet anders.”

De oppositie is het niet met het kabinet eens. “In de Deense steunwetgeving is expliciet opgenomen dat bedrijven die op gruwelijke wijze schattige of jonge dieren om het leven brengen geen aanspraak maken op overheidssteun”, zegt Esther Ouwehand, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren. “Waarom kan dat in Nederland niet?”

Puppywurger heeft laten weten strengere eisen zo nodig juridisch aan te zullen vechten. IJsvogel. “Er werken veel mensen voor Puppywurger BV. Voor die mensen is het fijn om wat meer zekerheid te hebben. Bovendien: wij zijn een eerlijk bedrijf, we betalen netjes onze belastingen, we geven geen gigantische bonussen aan onze directie. Nu is niet het moment om moralistisch te gaan doen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Precies dit probleem hebben we ook met ons bedrijf Rookruimtes BV. De horeca zit dicht en dat is juist ons grootste verdienmodel. Rookruimtes installeren bij mensen thuis lukt ook maar dekt lang niet alle kosten. Wij hadden al last van de overheid met hun rookverbod in de horeca, maar net toen we dat hadden omzeild ging alles dicht!

Indien u geïnteresseerd bent in een rookruimte in uw huis, surf dan naar rookruimtesbv.nl

Reageer
gravatar

Prima oplossing Corrie.

Behalve dat ze niet meer terugkomen.
Stinkt teveel. Jouw adem trouwens ook.
En ze willen geen longkanker.

Waarschijnlijk komen ze niet eens.

Miljoenen zorgpremiebetalers verzoeken je te stoppen.