Op1 / Youtube

Maurice de Hond: ‘Als alle kinderen een iPad hadden gehad was de epidemie hier nooit gekomen’

Als alle kinderen op school een iPad hadden gehad, dan was er nu geen coronacrisis geweest in Nederland. Dat stelt viroloog Maurice de Hond. De crisismanager is expert op het gebied van iPads en heeft peilingen gehouden over het effect van de apparaten op het immuunsysteem.

“Je hoeft alleen maar naar de cijfers te kijken”, legde de statisticus uit in het NPO-programma Op1. “Kijk naar Taiwan: allemaal iPads. Kijk naar Zuid-Korea: allemaal iPads. En hoeveel doden zijn daar gevallen door het coronavirus? Ik bedoel maar. Wanneer gaan we in Nederland nou eens inzien dat iPads op scholen onmisbaar zijn.”

Waar het precies door komt dat iPads ervoor zorgen dat een virus als het coronavirus zich niet kan verspreiden, daar is de microbioloog en meteoroloog nog niet helemaal over uit. “Er zijn aanwijzingen dat iPads de luchtvochtigheid omlaag brengen, maar er zijn nog wat meer peilingen nodig om dat helemaal zeker te weten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *