Shutterstock / Studio Speld

Helpt het nou wel of niet om geen mond meer op te zetten?

Op internet gonst het van de geruchten dat in landen waar corona beter wordt bestreden, minder mensen hun mond opzetten. Maar klopt dat wel?

Het lijkt een aantrekkelijke gedachte: zet je mond gewoon af en minder mensen raken besmet. Maar zo eenvoudig is dat niet. Voor beide standpunten is bewijs te vinden. Volgens een studie van Harvard maakt het weinig verschil als je je mond tijdelijk afzet, het overtollige slijm vindt toch een weg naar buiten middels je neus en ogen.

Toch bepleiten steeds meer activisten dat iedereen hun mond af moet doen in de publieke ruimte. Zij zeggen dat verschillende studies al hebben aangetoond dat bacteriën en virussen juist meer blijven hangen en dat er meer mensen stikken als je niet door je mond kan ademhalen. Beide factoren houden de besmettingsgraad laag. Critici zeggen echter dat je het aantal mensen dat stikt moet meetellen in de statistieken en dan gaan er in totaal meer mensen dood.

Dus mond of geen mond, je kunt er alle kanten mee op.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zo zaten er laatst negers in een radioprogramma grijzend te vertellen dat zij ‘IMMUUN’ waren voor corona, ‘dankzij hun melanine’.

De feiten schopten dat vervolgens keihard onderuit natuurlijk…
In New York zijn zij om allerlei redenen juist de relatief HARDST getroffen groep.

Kon het filmpje niet vinden, maar hier nog 8 andere mythes onder Afrikanen.

https://www.sierraleonetimes.com/news/264668072/debunking-9-popular-myths-doing-the-rounds-in-africa-about-the-coronavirus

Reageer
gravatar

Wat ik op Facebook heb gelezen is dat het covid-19-virus verspreidt is door Salafisten en ISIS. 👳🏻‍♂️

Fundamentalistische moslims vinden namelijk dat vrouwen hun gezicht moeten bedekken en handen schudden niet mag. 😷

Het gaat de moslims lukken. Kijk maar eens om je heen.

Corrie.

gravatar

Wil de Speld ons nu ook al onmondig maken ? Waar is de halte waar ik kan overstappen van de derde dimensie tijdlijn op de vijfde dimensie tijdlijn ?

Reageer