Dave Allred TheRealBarman / Youtube.com

Barpersoneel deelt instructievideo’s op Instagram zodat mensen thuis kunnen blijven drinken

Nu de cafés gesloten zijn raken veel mensen hun drinkritme kwijt. Na een lange dag thuiswerken kijkt de bank je verleidelijk aan – zie dan nog maar eens de moed te verzamelen om een halve fles merlot achterover te kieperen. Om thuisdrinkers een hart onder de riem te steken en te laten zien dat je ook zonder professionele apparatuur een prima routine op kunt bouwen demonstreren barkeepers op Instagram hoe je vanuit je eigen woonkamer goed in vorm blijft.

“Heb je geen tap in huis? Geen probleem”, zegt barman Joey. Hij laat zien hoe je met een blikje en een koud, nat glas alsnog een biertje kunt maken. “De beweging blijft hetzelfde. Rechte rug, arm liften, en kantelen.”

Ook barvrouw Sophie kan via de video’s toch een beetje aan het werk blijven. “Vaste gasten krijgen van mij een linkje naar Zoom, daar pak ik net iets meer uit. Dan werken we aan de shotjes, bijvoorbeeld.” Naast de duimpjes en hartjes op haar video’s zijn er gelukkig ook tevreden klanten die haar na elke les een fooitje overmaken. “Dat is natuurlijk helemaal super. Maar ik doe het vooral omdat ik het belangrijk vind dat mensen zich deze maanden ook thuis lekker regelmatig bezatten. Zo komen we met z’n allen sterker uit deze crisis.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *