Shutterstock - Wut_Moppie

Nederland kiest voor intelligente meltdown van economie

De Nederlandse economie gaat net als de rest van de wereld zware klappen krijgen door de coronacrisis. Experts adviseren het kabinet echter te kiezen voor een intelligente meltdown in plaats van een totale meltdown.

“In Nederland moeten we er gewoonweg ook aan geloven”, begint Eric Wiebes zijn uitleg over de gekozen strategie. De minister van Economische Zaken en Klimaat benadrukt dat een meltdown onvermijdelijk is, maar adviseert om dat wel met intelligente maatregelen te doen die gericht zijn op de afremming van de meltdown. “Alleen zo kunnen we een geleidelijke instorting van de economie realiseren.”

Over de vraag waarom Nederland niet kiest voor een abrupte, complete meltdown, zoals ze in veel andere landen wel doen, is de minister helder: “We laten ons adviseren door de experts hier in Nederland en we hebben vertrouwen in hun kennis en kunde. Uiteindelijk komen we hier met zijn allen een stuk armer uit. Dat wil ik u verzekeren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat? Begrijp ik het goed? Krijgen de kerncentrales hier te lande ook een intelligente meltdown? Dat zou nog eens tijd worden, blij toe dat we op intelligente wijze van die ondingen af komen.

Reageer