NOS / Youtube.com

Doventolk stijgt naar 20 zetels in peilingen

Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou doventolk Irma Sluis 20 zetels halen. Dat blijkt uit een peiling van EenVandaag. Voor de coronacrisis stond Sluis nog op 0 zetels.

“In dit soort tijden heeft het volk geen behoefte aan oproerkraaiers die staan te schreeuwen vanaf de zijkant”, legt opiniepeiler Gijs Rademaker uit. “Ze willen nu iemand die verbindt, iemand uit het midden. Irma Sluis dus.”

Volgens Rademaker moet Sluis echter niet te vroeg juichen. “Het sentiment kan zo weer omslaan. Als Rutte straks een nieuwe maatregel aankondigt en ze heeft daar geen leuk gebaar bij, dan kan ze zomaar al haar zetels weer verliezen. Ze zal dus scherp moeten blijven.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *