shutterstock.com/SFIO CRACHO

‘Eindelijk tijd om het oeuvre van Simone de Beauvoir te lezen,’ tweet Alicia terwijl ze haar zeventiende romcom kijkt

Als een echte hoogopgeleide feministe ziet Alicia de sociale isolatie als een tijd van reflectie en zelfontplooiing. In haar bullet journal maakte ze in de eerste week van de corona-maatregelen al een lijstje met personal goals.

Op haar Instagramaccount gaf ze haar goals prijs met de tekst: “In these crazy times, we must try to feed our souls and minds with wisdom”. Haar eerste persoonlijke doel was het lezen van het gehele oeuvre van oerfeminist Simone de Beauvoir. Ze kreeg honderdzevenennegentig hartjes op het bericht. Alleen zijn we nu een paar weken en heeft Alicia nog geen bladzijde van het werk van de Beauvoir gelezen. “Ik kan me er gewoon niet toe zetten, erg hè?” 

Wat Alicia dan wel al die weken in zelfisolatie heeft gedaan? “Nou, voornamelijk romcoms kijken. Vooral kerstfilms vind ik prachtig. Ook heb ik veel dutjes gedaan, in bed, maar ook op de bank en zelfs een keer in mijn vintage leesfauteuil.” Op Instagram en Twitter rept Alicia verder met geen woord over de dutjes of de romantische films. “Mijn volgers hebben bepaalde verwachtingen van mij, een hoogopgeleide feministe, en ik wil ze niet teleurstellen met de werkelijkheid. Vooral niet in deze gekke tijden.” 

Wanneer Alicia gaat beginnen aan de boeken van Simone de Beauvoir is nog onduidelijk, maar de feministe laat weten dat ze zeker van plan is deze tijd door te komen met het lezen van boeken. “Dat is zó belangrijk.” 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *