Zapp Weekjournaal / Youtube

Historische gebeurtenissen door de bril van nu: hielden we wel genoeg afstand?

Als we de geschiedenis bekijken door de bril van nu, zijn we te vaak onvoorzichtig en zelfs roekeloos geweest. Veel mensen zijn in gevaar gebracht door het onvoldoende afstand houden. We bekijken of historische gebeurtenissen volgens de huidige ethische standaarden nog wel door de beugel kunnen.

Val van de Berlijnse Muur
Schokkende beelden, totaal onverantwoord wat hier aan de hand is. Elkaar een handje helpen om op de muur te klimmen, schouder aan schouder staan om het omvallen van het systeem te vieren. Schandalig. 

Bron: Zapp Weekjournaal / Youtube

Tiananmenprotesten – tankman
Zo kan het dus ook. Een colonne tanks de weg versperren met een boodschappentas in de hand en keurig afstand houden. Nog steeds een groot voorbeeld voor de afhandeling van conflictsituaties. 

Bron: t80swordpresscom / Youtube

Neerhalen van het beeld van Saddam Hoessein
In eerste instantie leek het niet door de beugel te kunnen, maar later bleken hier bijna geen mensen bij aanwezig te zijn geweest. Keurig!

Bron: RTL Nieuws New York / Youtube

De huldiging van 1988
Enorme feestvierende menigtes op kleine woonboten bij elkaar. Het grootste voetbalsucces uit de Nederlandse geschiedenis op elkaar gepropt op rondvaartbootjes vieren, volslagen absurd. Het zou een ware infectiehaard zijn en een flinke boost van de pandemie.

Bron: OwJaJohTk / Youtube

Bed-in John Lennon & Yoko Ono
Midden in Amsterdam met mooi lenteweer toch zo verstandig zijn om met zijn tweeën binnen te blijven. Give peace a chance.

Bron: Eric Koch / Wikipedia

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *