JINEK

‘Op het achterhouden van levensreddende tests na is Roche toch gewoon een prima bedrijf?’

Door de plotselinge controverse rondom het tekort aan tests voor het coronavirus is de Zwitserse fabrikant Roche plots in een negatief daglicht komen te staan. Dit omdat het niet genoeg tests levert aan Nederland en ook niet de formule voor een testvloeistof wil delen met medische professionals. 

De verontwaardiging is onterecht, vindt het bedrijf: “Op het achterhouden van levensreddende tests na doen wij gewoon goed werk en zijn wij een topbedrijf”, zegt een woordvoerder.
“Mensen benadrukken alleen maar dat er onschuldige mensen doodgaan omdat wij onze concurrentiepositie belangrijker vinden, maar kunnen we het ook hebben over de dingen die we goed doen? Wij maken medicijnen enzo hè. Vitamine C-pillen. Daar hebben we misschien een keer een boete van bijna 500 miljoen voor gehad omdat we een geheim kartel hadden gevormd om zo de prijs omhoog te gooien, maar ja, welk farmaceutisch bedrijf heeft dat niet.”

De woordvoerder benadrukt verder dat mensen ook niet zo gefocust moeten zijn op geld. “Alsof wij het alleen maar voor het geld doen. Dan waren wij niet in de gezondheidszorg gaan werken, toch? Kijk, we tuffen ook niet op centjes, maar dat doen we alleen maar niet omdat we gewoon mensen willen helpen. Aandeelhouders moeten ook eten. Wij zoeken daarom vanuit de goedheid van ons hart onophoudelijk naar de balans tussen de winstuitkering voor onze aandeelhouders maximaliseren én niet voor criminele nalatigheid worden aangeklaagd. We hopen daarom dat de Nederlandse bevolking met ons de mooie kanten van ons bedrijf kan waarderen. Om samen goed uit deze crisis te komen moeten we niet met vingers gaan wijzen.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zolang Roche dividend aan mij uitkeert is het een prima bedrijf. Maar dat zit er de volgende keer niet in, dus zal ik mijn aandelen (met winst, dat spreekt) snel verkopen – met mijn contacten gegadigden genoeg.
Vanaf dat moment is Roche een afschuwelijk bedrijf, waar niemand belang bij zou moeten hebben.

Reageer
gravatar

Zelden zo’n boos artikel gelezen op de speld. Terecht, zelden maakt een bedrijf zo pijnlijk duidelijk dat ‘de vrije markt’ levens kost en allereerst die van de zieken en zwakkeren. Roche is de Shell/Bayer van de Pharmacie, weg ermee!

Reageer
gravatar

Zo te zien is Roche een gemiddeld medisch bedrijf. Als de megawinsten het toelaten wordt uit goedhartigheid gekeken naar de gezondheid en overleving van patiënten, zo mogelijk in positieve zin.
Natuurlijk niet nadat eerst bonussen zijn uitgedeeld om de omzet te stimuleren en betere en goedkopere concurrerende producten zijn zwartgemaakt.

Reageer
gravatar

Ach ja., dat krijg je. Nederland heeft in de jaren negentig gekozen voor een vrije-markteconomie volgens het concept van de econoom Milton Friedman.

De reactie van de woordvoerder van fabrikant Roche is daarom volkomen logisch.

It’s all about the money. 💲💲

Corrie.

Reageer
gravatar

Nu jij je wekenlang thuis met jouw pikkie resp. met jouw klit ligt te spelen, is dat de perfecte gelegenheid om onze stiekem genomen foto’s van Corrie met Dodo verscholen in de duinen van Duindorp te delen !!!!!!!!!!
Ga naar httpblackwebs://speld.porn/nl/dunes

gravatar

Nu jij wekenlang thuis met jouw pikkie resp. met jouw klit ligt te spelen, is dat de perfecte gelegenheid om onze stiekem genomen foto’s van Corrie met Dodo verscholen in de duinen van Duindorp te delen !!!!!!!!!!
Ga naar httpblackwebs://speld.porn/nl/dunes