Quarantaine-expert André Kuipers: ‘plas in een zakje en maak salto’s’

Astronaut André Kuipers weet als geen ander hoe het is om in quarantaine te zitten. Hij geeft de mensen advies: “Plas in een zakje en als je yoghurt eet moet je de yoghurt eerst even laten zweven in de lucht en dan opeten.”

We hoopten vooral veel te leren over hoe het is om met anderen in een kleine ruimte te leven, of hoe het is om van de buitenwereld afgesloten te zijn. “In een soort condoompje plassen”, zegt André Kuipers. “Salto’s maken tot je duizelig bent. Verveel je je? Maak een foto van de aarde. O, druppeltjes yoghurt laten zweven en opvangen met je mond!”

Het leek ons leuk om de vergelijking te trekken tussen onze situatie en die op het ISS. “Je kunt ook pizza maken en die laten zweven als een ufo. En lekker slapen als je rechtop staat, haha. Echt! En salto’s!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *