Man die dijken ziet overstromen pleit voor hogere dijken

Een bezorgde burger uit Ewijk zag het allemaal gebeuren. Het water bleef maar komen. Er waren zorgen en die werden bewaarheid: het water oversteeg de maximale capaciteit van de dijken. Het gebied achter de dijk staat nu onder water. Zijn de dijken niet te laag? En waarom worden ze dan nu niet verhoogd, nu alles onder water staat?

“Hoe kon dit gebeuren?”, vraagt de man zich op Twitter af. “In het waterschap Noordzeldervest in Groningen hebben ze wel hogere dijken en daar zijn ook geen overstromingen, dus het kan wel. Bovendien: in dit interview van vier jaar geleden zegt een analist van Rijkswaterstaat dat de dijken hoog genoeg zijn. Niet dus.”

“Ik ben geen deskundige”, stelt de man. “Maar als Rijkswaterstaat de dijken te laag maakt, is Rijkswaterstaat dat dan wel?” De man is daarom een petitie gestart waarin hij waterschappen oproept te breken met het beleid van Rijkswaterstaat: #dijkenhogernu. Als je ook vindt dat er meer dijken hoger gemaakt moeten worden, kun je de petitie tekenen op dijkenhogerhogerhoger.nl. Al bijna duizend mensen hebben dat gedaan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Pfff. Dijkbeheer roept al jaren om meer steun en hogere salarissen omdat ze de waterdruk niet meer aan kunnen. En wanneer komen er dit soort initiatieven? Juist. Spuit Elf.

Reageer
gravatar

Tenzij het lukt om permanent het water lager te houden of de auto’s te vervangen door amfibievoertuigen. Er zijn vaak meer oplossingen denkbaar.

Reageer