Rawpixel.com / Shutterstock.com

Aantal virologen in Nederland gestegen naar 12 miljoen

Vooral Twitter blijkt infectiehaard

Het aantal virologen in Nederland stijgt schrikbarend snel. Slechts een paar maanden terug was het nog een kleine en beheersbare beroepsgroep, inmiddels zijn 12 miljoen mensen viroloog. Vooral Twitter blijkt een infectiehaard.

“We zijn de controle over de groei van virologen compleet kwijt”, zegt viroloogloog Flemmo te Gader. “Er is sprake van exponentiële groei. Iedere viroloog is gemiddeld verantwoordelijk voor drie nieuwe. Het is zaak de groei snel in te dammen door nieuwbakken virologen te isoleren en stiekem hun Twitter-wachtwoord te veranderen. We moeten weer terug naar de situatie waarin we alleen Ab Osterhaus hebben.”

Ook het aantal BN’ers en politici die viroloog zijn groeit snel, stelt Te Gader vast. “André Hazes jr., Gers Pardoel, Geert Wilders. Er is geen houden meer aan. En dan denk je: nou en, maar dit zijn superverspreiders. Ze komen met heel veel mensen in contact en maken dus nog veel meer mensen viroloog. Als we deze epidemie het hoofd willen bieden, moeten we beginnen met hen volledig van de buitenwereld te isoleren.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laatste stand van zaken

Er zijn thans 11.999.999,0 virologen in ons land. Zojuist is één van hen overleden. Hij was vergeten na toiletbezoek zijn handen te wassen.
Hij heeft zijn mondkapje gedoneerd aan een verpleegster wier beschermkapje tot op de draad was versleten.

Reageer
gravatar

Bij de koffiehoek vinden we dat De Speld, door ons te onthouden van het advies van Bert Bokhoven, zijn ‘vage kennissen’ in de steek laat .