Consumentenbond / Youtube.com

De 7 lekkerste recepten met wc-papier

Nu ons land op slot gaat, zijn de mensen massaal wc-papier aan het hamsteren. Maar wat kun je eigenlijk maken met wc-papier? Wij zetten de lekkerste recepten op een rij!

1. Gefrituurde wc-rolletjes

Warm de frituurpan op. Wikkel ondertussen het papier af tot je alleen de kartonnen rolletjes overhoudt. Leg de rolletjes vervolgens in het pruttelende vet tot ze knapperig geworden zijn. Het papier kun je versnipperen voor garnering. Serveer met joppiesaus.

2. Wc-papiersoep

Het enige wat je nodig hebt is een pan water, wc-papier en een staafmixer. Voeg eventueel een paar vaatwastabletten toe, voor een frisse nasmaak. Eet smakelijk!

3. Wc-papier uit blik

Toegegeven: wc-papier uit blik is niet zo lekker als vers wc-papier. Maar daar staat tegenover dat het wel heel lang houdbaar is. Mochten de supermarkten leeg raken, heb je tot in lengte van dagen wc-papier om op te eten. En voor kinderen is een broodje wc-papier met mayonaise en ketchup een echte traktatie.

4. Wc-papier in tomatensaus

Een klassieker uit de Britse keuken: het zachte papier zuigt de zure, zoute tomatensaus helemaal op. Britten eten het gerecht het liefst bij het ontbijt, maar het is ook heel lekker als snack tussendoor, of als lunch, of als avondeten, voor de liefhebber zelfs als toetje. Er kan weinig fout gaan aan dit recept, het is immers gewoon saus en papier, maar het is wel belangrijk om minstens dubbellaags wc-papier te gebruiken, anders valt het al gauw uit elkaar in de saus.

5. Papier-haché

Niet iets wat je even snel kunt maken. Het heeft even de tijd nodig om goed op smaak te komen, maar daarna heb je een echt culinair hoogstaand kunstwerk. Verder is het niet alleen gezond, maar je kunt er ook nog eens hele leuke vormpjes mee maken. Leuk voor als je gasten zou krijgen dus!

6. Papier toilette au vin

Nu je de komende twee weken thuis zit, heb je eindelijk tijd om dat papier toilette au vin-recept te proberen. Leg alvast een rolletje in de rode wijn en laat dit een paar uur op een laag vuurtje staan. Het papier moet echt een beetje uit elkaar vallen, dan is het het lekkerste. Zo wordt zelfs de vierlaagse toiletrol heerlijk zacht. Tijm en laurier gaan hier heerlijk bij.

7. Het karton

Iets wat veel mensen niet weten: maar je kunt ook het karton aan de binnenkant prima eten. Probeer maar. Als je erop sabbelt kan je er langer van genieten.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

[…] op intensive care, familie waarschuwt: ‘Neem dit serieus’ (RTL Nieuws, maart 2020) 2. De 7 lekkerste recepten met wc-papier (De Speld, maart 2020) 3. Nederlanders roepen op tot massaal applaus voor zorgmedewerkers (RTL […]

Reageer
gravatar

Explosieve plaag uitgebroken bij toiletpapier hamsteraars.
Papiervisjes blijken met een zeer dodelijke bacterie binnenhuis gedrongen te zijn.
Hulpdiensten provincie Friesland
overbelast

Reageer
gravatar

Heerlijk! Dit is de nuchterheid en de humor die zo mist tijdens deze coronagekte. Wat een hysterie. Om wat?! Ga zo door, Speldenaren! 😉👍🏼

Reageer
gravatar

Also some Classic Recipes with a Twist: Pulled Toiletpaper with a Cream of Foraged Greens, Pecan Crusted Toilet Paper Fingers with Honey Mustard Sauce; Toilet Paper Bread with Swiss Chard and Prunes; Guiness Toilet Paper Stew with Salsify.

Reageer
gravatar

Sjees, is het weer zover?

Deze is nieuw voor ons.
We zetten ‘m op het lijstje met: Daily Mash, Gorafi, Lercio, Mundo, News Thump, Nieuwspaal, Onion, Postillon, Waterford Whispers, Welt.

Plagiaatkontrole wordt steeds meer werk.

gravatar

En niet te vergeten big bastard a la papelle! Je likt je vingers er bij af!🤣 de bbq is bij uitstek ideaal voor dit gerecht. Het karton geeft dan ook een perfecte rooksmaak! Mjamjam🤣

Reageer
gravatar

En eeh, ik zoek eigenlijk nog een recept dat een beetje goeie verstopping oplevert, zodat ik de komende weken geen wcpapier meer nodig heb.

Reageer
gravatar

5 rollen WC papier, water zout en gist 15 minuten goed kneden en daar na in een schaal met theedoek erover een uurtje laten rijzen. Daarna het mengsel in een broodvorm doen en een half uurtje in een voorverwarmde oven van 200 graden. Daarna heb je een heerlijk krokant papierbrood. Eet smakelijk! 👌

Reageer