TODAYonline / Youtube.com

Chinese radio-dj brengt lied uit: Voorkomen is beter dan Brabanders

Het is momenteel dé hit in China: voorkomen is beter dan Brabanders. Een vrolijke meezinger over het coronavirus in Brabant.

De Chinezen kunnen wel lachen om de situatie in Brabant, want zelf lijken ze het virus er inmiddels redelijk onder te hebben. Zinnen als ‘Het is in Brabant, het loopt daar nu flink uit de hand’ en ‘Vreet geen worstenbroodjes, dan heb je niets te vrezen’ worden dan ook volmondig meegezongen.

Niet iedereen in China kan lachen om het nummer. Veel Brabantse Chinezen geven aan zich gediscrimineerd te voelen sinds het coronavirus is uitgebroken in de provincie van hun voorouders. De 29-jarige Lammers Cheng uit Peking: “Als ik een metrokaartje bestel met een zachte G, zie ik aan de andere kant mensen snel uitstappen. Terwijl: ik ben hier geboren en getogen. Ik vier niet eens carnaval.”

Een petitie onder de naam ‘We zijn geen worstenbroodvreters’ is inmiddels 6 keer getekend.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *