shutterstock

Vrouw die zich in een groep voorstelt weet nu nog beter haar eigen naam

Albertine was afgelopen weekend op een kringverjaardag toen ze zich moest voorstellen aan alle aanwezigen.

“Gefeliciteerd met de jarige, ik heet Albertine,” zei ze tegen de vader van de jarige. En toen ging het heel snel: “Albertine.” “Albertine.” “Jij ook gefeliciteerd. Albertine.” “Albertine.” “Albertine.” “Albertine.” “Albertine.” “Albertine.” Mooie naam eigenlijk, dacht Albertine. “Albertine.” “Albertine.” “Albertine.”

Albertine nam vervolgens plaats in de kring. “Ik heb wel eens gehoord dat je namen beter kan onthouden door ze hardop uit te spreken. Ik heb mijn naam zeker twaalf keer gezegd. En ik heb nu ook het idee dat ik hem echt niet meer ga vergeten,” vertelde Albertine aan iemand van wie ze niet precies wist hoe hij heette, omdat ze niet naar zijn naam had geluisterd. Zal wel een moeilijke naam zijn anders had ik hem wel onthouden, dacht ze.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *