SeventyFour / Shutterstock.com

De 10 slechtste plekken om in quarantaine te zitten

Vanwege het coronavirus hebben mensen al vastgezeten op een cruise, in een hotel en in een ziekenhuis. Maar wat zijn eigenlijk de slechtst denkbare plekken om vast te zitten? Wij zetten ze op een rij!

In dezelfde ruimte als Prem Radhakishun
“Je raadt nooit wie naast mij zit te lunchen!”, appte je nog naar je vrienden. Toen was je nog enthousiast. Nu lopen er overal mannen met witte pakken rond en kom je langzaam tot het besef dat je de komende weken zit opgescheept met Prem Radhakishun. Hij heeft al ergens een microfoon vandaan getrokken. Straks gaat ie een toespraak houden. Dit overleef je nooit.

Een huisfeest waar je niemand kent
Je bent naar een huisfeest gegaan waar je alleen de jarige kent. Hoe erg kan ‘t nou zijn? zei je nog tegen jezelf. Nou behoorlijk erg: niet alleen sta je al de hele avond in je eentje op je telefoon te kijken, het huis is ook nog in quarantaine gezet omdat een of andere hipster corona blijkt te hebben. Even dacht je nog dat de quarantaine een band zou smeden tussen alle aanwezigen. Dat blijkt niet zo te zijn.

Een volle NS bus naar huis na een lange werkdag nadat je trein uitviel
Je was van plan lekker eerste klas met de trein naar huis te reizen. Maar toen je aankwam op het station zag je dat alle treinen naar Utrecht waren uitgevallen. Gelukkig werd er omgeroepen dat er bussen klaarstonden op het busperron. Je was wel net te laat voor een plekje en kwam midden in het gangpad tussen allemaal andere mensen in te staan. Net nadat de bus de tunnel in rijdt wordt hij aan de kant gezet door vier politiewagens en twee ambulances. Je bent in de dertig dus niemand gaat voor je opstaan. Een fijne twee weken gewenst.

Tussen de Turkse en Griekse grens
Je bent door Johnny de Mol overgehaald om mee te helpen aan de Griekse grens. Je hebt hier natuurlijk helemaal geen zin in, maar door alle media aandacht durf je geen ‘nee’ meer te zeggen. Jullie mogen van de Griekse douane even een kijkje nemen in het stukje niemandsland tussen Turkije en Griekenland. Na heftige en emotionele gesprekken willen jullie terug langs de douane, maar dan horen jullie dat de grens nu voor iedereen echt dicht is wegens quarantaine. Shit zeg! Naja wel goede televisie.

Katwijk

Het Italiaanse hotel waar Vindicat verblijft
Het is de eerste dag nog wel grappig dat een 19-jarige student de muren van de lobby beschildert met zijn eigen kots, en het gedateerde hoteltapijt al na een paar uur is verworden tot een onzalige koek van bloed, zaad en flügel. Maar de hese meisjesstemmen krassen op je trommelvliezen, en waarom dragen al die jongetjes in godsnaam een das? Dit is gênant voor alle betrokkenen. Kun je nog omboeken?

De Action
Je zit nu al twee weken in quarantaine maar je hebt nog steeds niet gevonden wat je zocht. En ook het personeel is in geen velden of wegen te bekennen. Help!

Bij de wedstrijd ADO Den Haag – Fortuna Sittard
Zolang de quarantaine duurt, blijven ze ‘voetballen’. Het is een nachtmerrie die nooit lijkt te eindigen.

Het lichaam van Frans Timmermans
Huh, waar ben je nou? De muren zijn bekleed met een soort roze, slijmerig wandkleed. Het ruikt er een beetje. Boven je hoor je het gedempte geluid van iemand die onvermoeibaar aan het tetteren is. Je krijgt niet alles mee, maar af en toe hoor je frases als “hup Roda JC” en “Ik ben Frans Timmermans” voorbij komen. En dat in minstens tien verschillende talen. Helaas: je zit in quarantaine in het lichaam van Frans Timmermans.

Een pan met soep waar je niet dol op bent
Je staat tot in je middel in een lauwe bleekgroene substantie die door het verpleegkundig personeel wordt aangeduid als courgettesoep. Je bent al niet dol op courgettesoep, maar deze is ook nog eens onbegrijpelijk flauw van smaak. Peper? Zout? Kruiden? Nee hoor, niks van dat alles. En dan te bedenken dat je hier nog twee weken moet blijven. Kutzooi.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wees positief en kijk ook naar de prettigste plaatsen om in quarantaine te zitten, zoals:
– een huis van plezier,
– een koekfabriek,
– een brouwerij,
– een paleis,
– een speelhal,
– een wellnessinstituut,
– een heel luxe hotel
– etc..

Reageer