euronews (en français) / Youtube.com

Europese staatshoofden geschokt over intolerante inwoners Lesbos

Europese staatshoofden hebben geschokt gereageerd op de golf van intolerantie die het Griekse Lesbos overspoeld. Al wekenlang protesteren de inwoners van Lesbos tegen de aanwezigheid van kansarme vluchtelingen op het eiland. “Europa onwaardig”, aldus de communis opinio.

“Hebben de Grieken nooit gehoord van naastenliefde?” vraagt Mark Rutte zich af. “Als het in Griekenland ooit helemaal mis gaat, dan willen zij toch ook gewoon dat de rest van Europa zich solidair toont? Dit gedrag is niet goed te praten.”

“Het is niet alsof Lesbos alle vluchtelingen in zijn eentje op hoeft te vangen”, valt de Italiaanse premier Conte Rutte bij. “Ze kunnen die mensen prima verdelen over andere Griekse eilanden.”

“Is dit nou die westerse cultuur waar ze in Griekenland zo graag over opscheppen?” wil de Oostenrijkse premier Kurz weten. “Als Europeanen zouden we ons allemaal moeten schamen, voor Lesbos.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Triest ja.
Keer het tij dan ten goede.
Bijvoorbeeld door een schoenenfabriek te beginnen met deze slaven en deze naar China te exporteren. Ik mis de ‘Alexander de Grote’ mentaliteit.

Reageer