Studio Speld / Shutterstock.com

Waarom hoor je in de media niks over het gevaarlijke coronavirus?

Op sociale media gaan de berichten en filmpjes massaal rond, maar de media zwijgt in alle tonen: het coronavirus. 

De Volkskrant, NRC Handelsblad, Trouw, AD, Telegraaf, RTL, NOS: allemaal zijn ze doodstil. Hoewel het virus ons land inmiddels heeft bereikt en al meerdere doden heeft gemaakt in Europa, mogen we er blijkbaar niets over horen. Wat hebben de media te verbergen?

Als dit over een verwarde man ging die ‘alahoe akbar’ riep in een bistro hadden alle media al lang een liveblog geopend. Dan was de Telegraaf paniek aan het zaaien en had Trouw het theologisch elftal opgetrommeld. Maar open vandaag een krant en het gaat alleen maar over rekenrente, de decriminalisering van medische marihuana in Malawi en de mogelijke afgelasting van de Olympische Spelen.

Tijd om als kritische burgers de media ter verantwoording te roepen. We hebben recht op de waarheid!

Dit stuk is gebaseerd op een artikel van onze vrienden van Waterford Whispers News.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is toch logisch dat ze er niet over schrijven. Straks krijgt iemand ook dat virus door op zo’n artikel te klikken en als dat eenmaal bekend is onder de social-media bezoekers, dan krijgen ze geen enkele bezoeker meer.
Ook kan je dan die krant (geprinte app) niet meer gebruiken om de vis in te verpakken, want voor je het weet verspreid je het virus nog veel verder.

Kortom, stil houden die hap anders gaat het enorm schelen in de reclame-inkomsten.

Nee, ik snap ze wel. Stil houden!
Kwestie van overleven en je zal zien dat de social media die er wel over schrijven dit niet zullen overleven.

Reageer
gravatar

It is undeniable that I have a visionary perspective. I knew years ago that Chinese products are super dangerous. I have warned Western Europe, Japan and my friend Putin for a long time. You have undoubtedly read in De Speld that I have for a long time been preventing the import of Chinese nasi goreng into our and other countries with high penalties.

Reageer
gravatar

De media besteden terecht geen aandacht aan dit voor 97% van de bevolking overleefbare en daarom onbetekenende griepvirusje. Zo is er tenminste weer ruimte om het eens te hebben over het enorme overschot aan ziekenhuisbedden. NL heeft maar liefst 250 ziekenhuisbedden gereserveerd voor doodzieke besmettelijke patiënten. Dat is veel te veel, SCHANDE! Mochten we honderdduizenden ernstig zieke coronapatiënten krijgen, ach dan zien we dan wel weer. Desnoods gaan ze onder een brug slapen. Het zijn toch vaak mensen die niet op Bruins stemmen. Daarom terecht dat Bruins info over besmettingen onder de pet houdt. Van mij mag het gewoon verder doodgezwegen worden.

Reageer
gravatar

Het valt mij op dat het ierse Waterfort Whispers Nederlandse media vermeldt, zoals De Volkskrant, NRC Handelsblad, Trouw, AD, Telegraaf, RTL en NOS.
Hebben de Ieren geen kritiek op hun eigen kranten en televisiestations?

Reageer
gravatar

Het RIVM is volledig in de war en probeert met room (in de koffie of op taart?) een oorlog (in Syrië?) te winnen volgens de Volkskrant. Ik citeer: Vanuit de war room waar het RIVM het virus bestrijdt: ‘Ja, we maken ons zorgen. Maar nee, het is niet verloren.’ Ik neem aan dat ze uit voorzichtigheid in een schuilkelder zitten.

gravatar

Ik vind persoonlijk de nieuwe mode leuk en vooral heel praktisch, maar het aanbod is wat krap.
Ik word dankzij deze mode niet meer misselijk van vieze adem en stinkende tabakswalm.
Maar waarom worden mondkapjes vrijwel alleen in de saaie kleur wit uitgevoerd? Wit wordt ook gauw vuil, zodat ik een hele doos van twintig stuks moet aanschaffen. Zo’n doos kost door de mode toch al gauw honderd euro.

Reageer
gravatar

Dat was mij ook al opgevallen. Het gaat inderdaad in de pers alleen over een of andere ongevaarlijke coronavirus met een wiskundige naam. Een hele televisie uitzending werd gewijd aan simpele maatregelen, zoals vaak handen wassen en niezen in de elleboog. In de elleboog! Dommer kan het niet.

Reageer
gravatar

Veel virussen zijn gerelateerd aan seks.
Ik ken tal van vrouwen die aan seksueel geweld geleden hebben, vaak ook met een racistische inslag. Eerder norm dan uitzondering in de VS. Pas na veel liefde te krijgen komen die dingen pas weer terug. Ze vergeven aanvankelijk hun geweldenaar, ze zijn nooit racistisch, ze gaan er liever van uit dat ze onweerstaanbaar waren, tot op een gegeven moment boven komt drijven dat ze dezelfde trekken overgenomen hebben. Het kan zelfs eeuwen duren voor ze wakker worden en wraak willen.

Flagellanten kwamen op in de middeleeuwen om de zwarte dood (de pest) tegen te gaan, de straf van God. Geseling en zelfgeseling. Doordat ze het vrijwillig ondergaan zien ze het ook cultureel als rechtvaardig anderen zo te vleien. Hun typerende tenue vindt men nog wel terug bij de Ku Klux Klan.

gravatar

Carrie, heb jij niet per vergissing in jouw naam de letter a in plaats van een o geplaatst? Het ultrarechtse vogeltje in jouw beeldmerkje ben je ook al vergeten.

gravatar

Meeste landen met zieke hebben, best wat land en ruimte ( op China na ) wij zijn gepropt hier met 17/18 miljoen op een eiland.
Deze griep zal hier zo hard gaan dadelijk dat je kin op de grond pleurt. En deze griep anders is dan jullie doen denken . Alle grieps wordt je imuum voor door anti stoffen. Deze griep komt gewoon kei hard terug wat denk je als hij muteerd ?? Gevaarlijker wordt ??? Aangezien de meeste al gaan piepen als het gaat regenen kunnen ze maar beter zwijgen voor de ple(xxxx) uitbreekt.

Enige voordeel dat ned heeft is dat mensen hier best sterk en gezond zijn.