shutterstock.com/tinxi

Wow! Deze vrouw is blij met haar lichaam

Schokkend nieuws. Roselyn Nielsen uit Zierikzee zegt blij te zijn met haar lichaam. “Hoe kan dit?” vroegen we haar. Er zijn toch altijd wel wat verbeterpuntjes? Je kan toch niet ineens tevreden zijn en je dan zomaar ongegeneerd gelukkig voelen?

Als we Roselyn bezoeken in haar huis om haar te confronteren, is het eerste wat ons opvalt een badkamer zonder crèmes en spulletjes. Het tweede wat ons opvalt zijn haar love handles. En de putten in haar dij die ze zomaar laat zien. Ook lijkt haar ene oorlel langer dan de andere en ze doet er niets aan om ze een beetje onder haar haar weg te moffelen. Haar waar geeneens verf in zit! ‘Ben je dan ook tevreden met je kapsel?” vragen we. “Ja hoor, ik noem het trouwens geen kapsel, dit is gewoon hoe het uit mijn hoofd groeit.”

Dit kan toch niet? We nemen verbaasd plaats aan haar keukentafel. “En haat je dan niet je scheve neus? Of je tanden die een beetje naar voren staan? En die bultjes in je nek. En je vetjes? Dat is toch maar 42 wat je aanhebt? Dat is niet bepaald perfect. En je voeten die kan je toch niet zomaar prima vinden? Heb je maat 40 ofzo? Wat 42? Je hebt maat 42 van schoenen en van lijf? Dat kan je toch niet helemaal prima vinden! Weet je hoeveel ruimte je daarmee inneemt?” “Ja, ik vind echt alles wel prima zo,” antwoordt Roselyn, “en ik voel me goed.”

Wij vinden Roselyn een bijzonder mens. En we weten niet zeker dat positief bedoeld is.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Eindelijk een feministe die echt consequent is.

Vrouwen stop alsjeblieft met het voortdurend bekritiseren van elkaar. Neem geen voorbeeld aan die modedelletjes Martine en Vera.

Neem een voorbeeld aan het manvolk. Mannen beoordelen elkaar niet zoals vrouwen onophoudelijk doen. Mannen letten niet op bijvoorbeeld elkaars lichaam noch op de kleur van andermans kostuum, evenmin op de lengte van een stropdas en de kleur van de borstrok. Zelfs de slijtage van neuzen van andermans schoenen interesseert mannen geen ene reet..

Reageer
gravatar

Dat is toch maaT 42 wat je aanhebt?

En we weten niet zeker OF dat positief bedoeld is.

Hoeveel licht schijnt er eigenlijk tussen body positivity en gemakzuchtige tevredenheid?

Reageer
gravatar

Heel typisch dit hoor, jezelf Adolf Thunberg noemen, klagen over activistische humor en een irritante betweter zijn. Krachtige boomer energie heb je daar

Aïda is trouwens helemaal geen rare naam!