Visvoer Kopen / Youtube.com

Wij proefden de lakmoes en hij was werkelijk niet te vreten

Het is de vraag die al talloze generaties bezighoudt: hoe smaakt de lakmoes? Wij gingen over tot een lakmoesproeverij, en waren niet te spreken over de uitkomst.

De eerste lakmoes die we proeven is van de Jumbo. Die valt niet mee. Het is weliswaar duidelijk een moes, maar de laksmaak is in geen velden of wegen te bekennen. De lakmoes heeft een wat weeïge zuivelsmaak, en proeven we nou kappertjes? Niks mis met kappertjes, maar in een lakmoes hebben ze niets te zoeken. Wij beoordelen deze lakmoes met een 5-.

De lakmoes van de Marqt brengt het er niet veel beter vanaf. Met 700 euro voor een pak van 500 milliliter is het de duurste van het stel, maar daar proeven we niets van terug. Wij noteren: “bah”, “gatverdamme”, “iejl”, “rans”, “goor,” en “prettig mondgevoel”. Gelukkig kunnen we het bonnetje nog declareren.

Als laatst is het de beurt aan de lakmoes van de HEMA. We laten het lobbige goedje over onze tong rollen en kijken elkaar verbaasd aan. Sorry, maar is dit niet gewoon smegma? We bellen met de klantenservice en die bevestigt dat het inderdaad om smegma gaat. “We dachten: niemand weet hoe lakmoes smaakt, dus we kunnen net zo goed smegma in dat potje doen.” De lakmoes van de HEMA krijgt van ons een 7-.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *