Nejron Photo / Shutterstock.com

Sollicitant afgewezen: ‘er was geen professionele klik, meer een vriendschap’

De 33-jarige Remco is druk op zoek naar een nieuwe baan. Het solliciteren wil alleen nog niet lukken. Ook zijn laatste gesprek, voor een functie als online sales manager, ging niet als gehoopt. “Het is weer uitgelopen op een vriendschap.”

“Je doet elke keer weer je best, dus ja, je hoopt dan toch dat er iets meer in zit. Ik voelde deze keer ook niet direct een sterke professionele klik, maar ik had het nog wel een kans willen geven. Om het verder te onderzoeken”, vertelt Remco. De HR-manager met wie hij het gesprek had voelde die chemie helaas niet. “Hij wilde me wel nog een keer zien, maar dan vriendschappelijk. Dat heb ik dan te respecteren. Nu gaan we morgen ergens wat eten.”

Remco laat zich niet uit het veld slaan en heeft alvast tips verzameld voor een volgend gesprek. “Veel vragen stellen, slechte eigenschappen bedenken die goed zijn, niet meteen over mijn kinderwens beginnen. Dat soort dingen. En natuurlijk galant zijn of haar stoel aanschuiven.”


Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een baas of chef is een persoon die “zijn” personeel begeleidt en helpt. Hij vertegenwoordigt die mensen bij de directie.
Een manager jaagt zijn personeel op voor meer en nog meer dividend en vertelt de directie wie ontslagen moeten worden bij weer een bezuinigingsronde.

HR = human resourse. Resourse is een bedrijfsmiddel. Bovenaan staan de eigenaren en beleggers. Daarna komen gebouwen en machines. Onderaan staan arbeiders (“human”).
Dat was in de tijd van personeelschefs andersom.