WikiMedia Commons: Marianne Cornelissen-Kuyt

Formule 1 waarschuwt: ‘Neem geen plastic of honden mee tijdens race door natuurgebied’

De Formule 1 heeft raceliefhebbers op het hart gedrukt rekening te houden met de kwetsbare natuur als er op mei een dikke autorace plaatsvindt in het bijzondere natuurgebied.

“We hebben drie teams uitgenodigd om voorafgaand aan de GP van Zandvoort met ronkende motoren lekker hard door duingebied Noortvoort te komen crossen,” legt een woordvoerder van de gemeente Noordwijk uit. “Dat wordt natuurlijk een spektakel van jewelste, maar omdat het wel om een kwetsbaar natuurgebied gaat willen we iedereen op het hart drukken dat ze geen plastic verpakkingen meenemen als ze met hun bolides door het voor zeehonden bestemde gebied sjezen.”

Fans die hun hond willen meenemen naar het benzinefestijn moeten er volgens de gemeente op letten dat ze hun viervoeter aan de lijn doen. “We willen niet dat de bontbekplevieren die vaak in Noortvoort foerageren aan het schrikken worden gebracht door een iets te enthousiaste hond. Als we een beetje rekening houden met de natuur houden we deze orgie van motoren, rook en asfalt leuk voor iedereen.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Al dat geleuter over de natuurlijke natuur, waarbij de menselijke natuur wordt vergeten. Wij hebben ook in 2030 elektriciteit nodig.

Onze opponent Groenlinks denk alleen aan het overleven van de groengestreeptepad en het oeioeivogeltje. Die leveren geen elektriciteit op.

Windmolens en zonnecellen doen dat wel. In het duingebied Noordvoort kunnen we toch gauw tien enorme windmolens en duizenden zonnecellen kwijt. Voor het nodige groen kunnen we ze in die kleur verven.

Dat levert mijn kiezers die in groene energie investeren, een flinke hoeveelheid eerlijk verdiende subsidie op.

Reageer