Frits Ponton / Youtube.com

Matthijs van Nieuwkerk stopt als presentator, de wereld draait door

Matthijs van Nieuwkerk stopt als presentator van DWDD. De wereld draait door, stellen onderzoekers aan de Universiteit van Wyoming, na een jarenlang onderzoek naar de wenteling van de aardbol. Tafeldame is Romana Vrede.

De eerste aanwijzingen voor het afscheid van Matthijs van Nieuwkerk waren te lezen in een persbericht van BNNVARA. Met zijn vertrek zal ook het programma stoppen. “Natuurlijk, je hebt wel een vermoeden, maar in de wetenschap draait het om bewijs”, legt een onderzoeker van de Universiteit van Wyoming uit. “Bij ons aan tafel zit Robert Dijkgraaf. Ik mag professor zeggen. Professor, de wereld draait dus door, hoe legt u dat uit aan een leek?”

Het is een ingewikkelde berekening. De aarde draait om zijn eigen as in iets minder dan 24 uur, legt Dijkgraaf uit. Maar de aarde maakt in 365 dagen 5 uur 48 minuten 45.97 seconden ook nog eens een wenteling rond de zon. Matthijs van Nieuwkerk stopt. “Bijna vijftien jaar hetzelfde programma presenteren, dat is heel lang”, stellen de onderzoekers. “Het is woensdag. Nicooo.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *