shutterstock

Fatshaming? Deze ouders deelden het gewicht van hun pasgeboren dochter met de wereld

‘Het is een flinke meid’

De ouders van baby Mila (0) uit Amersfoort hebben hun pasgeboren dochter in een kwetsbare positie gebracht. Ze hebben een kaartje naar al hun familieleden en vrienden gestuurd met daarin haar gewicht en de woorden: het is een flinke meid!

Het kaartje in kwestie

Op sociale media is een discussie losgebarsten. Sommige vrienden vinden het niet kunnen dat het gewicht werd gedeeld. Die baby moet toch zelf weten hoe veel ze wil wegen? En of ze daar wel of niet voor uit wil komen? Terwijl anderen het niet erg vonden. Zo zegt iemand: een flinke meid is toch niet verkeerd om te zeggen? Het is juist goed dat ze het gewicht noemen. Zo zie je dat baby’s in alle maten kunnen hebben en ook gezond kunnen zijn en liefdevol worden ontvangen.

Een jeugdvriendin van Mila’s moeder vindt de hele discussie maar stom en daarbij vindt ze het de baby’s verdiende loon dat ze wordt geshamed. “Had ze zich maar niet zo moeten laten gaan in de buik.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *