Shutterstock / photosis

HEMA blijft moorkoppen verkopen in de White Trash-corner

De keuze van HEMA om te stoppen met de naam ‘moorkop’ zorgde voor veel ophef. De winkelketen komt de mensen die protesteren nu tegemoet: in de speciale White Trash-corner blijft de chocoladebol ‘moorkop’ heten.”

We willen graag rekening houden met de gevoelens van onze klanten”, aldus een woordvoerder van HEMA.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

MoorDkop. Voor die slagroom worden kalfjes vermoord. Want de mens vindt dat koemelk voor mensen is. Is nie waar. Koemelk is voor kalfjes.

Reageer
gravatar

Ik begin het te begrijpen: Ouderen worden niet dement of sniel. Ouderen kunnen zich niet aanpassen aan de huidige, Nederlandse gedachtegang. Dat er in die ‘oude’ gedachtegang, nooit iets negatiefs te bespeuren was, doet er in de 21e eeuw geen ruk toe. Moorkop is zo verwerpelijk, dat de Hema-aandelen met tientallen percentagepunten zullen dalen. Wie en wanneer de bezwaarstem tegen het woord ‘Moorkop’ ooit heeft geuit, zullen wij nooit horen.

Reageer
gravatar

Nu ik er zo over nadenk. Die ranzige rookworsten van ons waar de hele zaak naar ruft, die lijken eigenlijk best wel op een lul.
Toch eens nadenken over een genderneutraal alternatief.

Reageer
gravatar

Natuurlijk zijn de 5 lettergrepen van de “chocoladebo”l te veel voor een gemiddelde white traher.
Het simpelste is om ze “morkoppen” te noemen, net als iedereen die loopt te morren. En in chique wijken gewoon “Othellohoofden”.

Reageer
gravatar

Klink klare onzin.
Rekeni g houden met een buitenlandse minderheid. Angst regeert bij de Hema. Zouden ze wanneer de halve bevolking de Hema worst niet meer wil deze dan ook uit het schap halen? Ik dacht het niet. Weer worden we achtergesteld door onze eigen bevolking
Schandalig

Reageer
gravatar

Inderdaad zag ik laatst nog Blonde Geert en Thierry Bidet gezellig iets chocoladeachtigs in de Tokkies Hoek nuttigen. Volgens mij waren ze bezig in de joods-christelijie traditie de boreale cultuur te redden.

Reageer