Tatyana Dzemileva / Shutterstock.com

Coronavirus brengt toevoer onnodige troep in gevaar

Grote tekorten dreigen

Nederlandse consumenten dreigen keihard geraakt te worden door het coronavirus. Het virus legt vele Chinese fabrieken stil en daardoor kunnen miljoenen Nederlanders zomaar wekenlang zonder onnodige troep te komen zitten. Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel spreekt van een noodsituatie.

“Je kunt het wel enkele dagen uithouden zonder aanschaf van een klitteband dartbord of Phineas en Ferb-slingers, maar een paar weken is echt te lang”, legt Kaag uit. “Er zijn mensen jarig, je wilt soms iemand verrassen, soms heb je gewoon koopdrang en dan is het tot overmaat van ramp straks ook nog carnaval. Waar moet ik nu een Batman-kostuum vandaan halen?”

Volgens Kaag onderschatten veel Nederlanders momenteel nog de omvang van het probleem: “Dit gaat niet alleen over Tony Hawk-vingerskateboards, Poopsie slijm-verrassingseieren en Billie Eilish-mutsen in zes kleuren, maar ook over decoratieplateaus met paasprint, diverse varianten stickerblokken en telefoonhoesjes van Frozen. Met andere woorden: dit gaat iedereen in Nederland aan.”

Een aantal Nederlanders is wel alert en is al weken geleden begonnen met het hamsteren van overbodige troep. Onder hen de 27-jarige Bart uit Genemuiden, die toen hij van het coronavirus hoorde meteen twintig sleutelhangers van Game of Thrones, zestien paar oorwarmers in de kleuren geel, turquoise en magenta en een Bobbi Eden-schort bestelde. “Helaas zit ik inmiddels alweer zonder”, vertelt Bart. “Dat is het met Chinese spullen: alles is na twee dagen kapot, versleten of ontploft. Tegen een ramp van deze omvang is eigenlijk niet op te bestellen. Er zit de komende tijd niets anders op dan gewoon degelijke spullen te kopen.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Unser Geschäft in Helmond Süd ist aufgrund von Umständen auf unbestimmte Zeit geschlossen. Wir bitten Sie, für all Ihren Müll sofort nach Eindhoven zu fahren.

Reageer
gravatar

Wil je Coronavirus-vrij kopen dan moet je bij de Aldi zijn. Bij de Aldi kun je ook allerlei leuke troep kopen.

De Aldi is Duits, dus ‘sicher’. 👍🏻👍🏻

Tip: Drink geen Corona- maar Schultenbräu-bier.

Corrie.

(Dit bericht bevat gesponsorde content.)

Reageer