Shutterstock / Bikeworldtravel

Britten vieren begin van moeizame onderhandelingen over handelsverdrag

Feest in het Verenigd Koninkrijk. De Britten vieren vandaag de start van extreem moeizame onderhandelingen met de Europese Unie over een ingewikkeld handelsverdrag.

“Ze zien het hier echt als een nieuw begin”, zegt correspondent Tim de Wit. “De komende maanden en misschien wel jaren staan in het teken van ellenlange gesprekken aan verschillende onderhandelingstafels. Dat vraagt natuurlijk om een feestje.”

Visserij, veiligheid, invoerrechten, douanechecks: over elk denkbaar gecompliceerd onderwerp moeten het Verenigd Koninkrijk en de EU een akkoord bereiken. “Genieten, ik kan niet wachten”, aldus een feestende brexit-fan. “Steek dat vuurwerk maar aan, ik heb zin om dit op de voet te volgen!”

Minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab: “Ja en dan hebben alleen nog maar over de EU, we moeten ook nog met tientallen andere landen handelsverdragen sluiten. Hier gaan we jarenlang plezier van hebben. De wereld ligt aan onze bureaucratische voeten.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *