De Telegraaf/YT

Grote uitbraak mysterieus virus in China: gaat de mol hier te ver?

Er is veel opschudding ontstaan over de laatste aflevering van Wie is de Mol?. Daarin was te zien hoe de mol zijn of haar medekandidaten én de rest van China heeft besmet met het coronavirus. Veel mensen vinden het een geniale actie, maar er zijn er ook die vinden dat het programma te ver is gegaan.

“Ik vind dit echt de beste mollenstreek ooit!” zegt molloot Tanja van Driel op Twitter. “Ze blijven altijd weer manieren vinden om dit programma boeiend te houden”, mocht de KRO-NCRV zowaar op positieve kritiek van Angela de Jong rekenen. En in het programma Moltalk werd de nog onbekende mol geroemd om zijn lef: “Je moet echt ballen hebben om onder het oog van de camera en de Chinese overheid een van de grootste landen ter wereld te besmetten.”

Ook oud-deelnemer Rop Verheijen is onder de indruk: “Ik heb al heel wat mollenstreken gezien, maar een zeer besmettelijk virus verspreiden om zo ongestoord geld uit de pot te kunnen stelen: dat is absoluut een hoogtepuntje. En dan moet de laseropdracht nog komen!”

Volgens veel kijkers vergroot deze actie de kans dat Buddy Vedder de mol is. Buddy Vedder zat in de jury van The Masked Singer. Door het virus te verspreiden moeten veel mensen een mondkapje dragen. Bovendien ziet hij er nog akelig fit uit voor iemand met een potentieel dodelijk griepje onder de leden. Dus Buddy Vedder is de mol.

Maar zoals gebruikelijk is er ook kritiek, met name uit de medische hoek. Op een groot molforum waarschuwt longarts Guido Kuipers bijvoorbeeld voor de gevaren van een dergelijke molactie. Veel bijval krijgt hij echter niet. Integendeel, ‘Als je het niet vindt kunnen, dan kijk je toch lekker niet naar het programma?’, kreeg hij direct naar zijn hoofd geslingerd.

Onder de kandidaten zijn nog geen dodelijke slachtoffers gevallen, in China zelf zijn inmiddels wel zeventien mensen overleden aan de mollenstreek.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Van dit gezwets krijg ik zelfs geen schijn van een glimlach op mijn lippen. Het viel al op dat de redactie af en toe het oorspronkelijk pad van een geestige draai aan actueel nieuws heeft verlaten.

Reageer
gravatar

Wat een Revival voor de naam Tanja. Mochten we eerder deze week reeds Tanja Nijmijer en Tanja Groen in het nieuws verwelkomen. Heden is het de beurt aan Tanja van Driel. En mijn nichtje heet ook Tanja !