sezer66 / Shutterstock

E-sporter gaat op trainingskamp in zolderkamer

Roman (21) is e-sporter. Hij is dag in dag uit bezig om een betere gamer te worden. Deze winterstop gaat hij een week op hoogtestage op de zolderkamer: “Normaal game ik op mijn slaapkamer, maar het is goed om in de winterstop even in een volledig nieuwe omgeving te zijn.”

Volgens Roman biedt de zolder talloze voordelen: “Er is bijna geen zonlicht. Hierdoor weet je niet of het nou dag of nacht is. Ideaal, want elk uur dat je slaapt, game je niet. Bovendien hebben mijn ouders zo minder last van me als ik midden in de nacht in een headset aan het schreeuwen ben. De professionele e-sporters doen het allemaal zo.”

Pas na een week zal Roman de zolderkamer weer verlaten: “Ik heb een heel trainingsschema gemaakt en een koelbox gevuld. Mijn vrienden Max en Jaimy zullen raar staan te kijken als ik ze over een paar maanden helemaal inmaak met FIFA.”

Volg De Speld Sport ook op Instagram voor winnend sportnieuws


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *