JPStock / Shutterstock

De vijf ergste sancties die China Nederland kan opleggen als de verkoop van ASML-machines niet doorgaat

‘Dat gaan we natuurlijk echt niet doen. Maar we kunnen het wel doen.’

De nieuwe ambassadeur van China in Nederland, Xu Hong, heeft in gesprekken al meerdere keren laten vallen het ‘heel vervelend’ te vinden als Nederland zijn economische relatie met China zou ‘beschadigen’ door de verkoop van chipmachines van ASML aan Chinese bedrijven te blokkeren. Over sancties wil Hong nog niks loslaten, maarja, wat kan zo’n land nu eigenlijk helemaal doen?

Alle Huawei-telefoons zich tegelijkertijd laten opblazen
China zou, bijvoorbeeld, alle Huawei-telefoons op 5 maart om 11:09 ‘s ochtends kunnen opblazen. Tot nu toe heeft niemand in de privacystatements van deze toestellen iets over zelfdestructie gevonden, maar ja, laten we eerlijk zijn: wie leest zo’n ding nou helemaal. Het zou wel een spectaculair gezicht zijn, ergens.

Nederlandse dickpicks van Grindr halen en naar ieders moeder sturen
Nu Grindr is gekocht door het Chinese Kunlun is het een fluitje van een cent. Gewoon even die duizenden foto’s van fiere willy’s, goed geproportioneerde balzakken en strakke reten downloaden en aan de juiste persoon koppelen. Kijk eens, moeders, wat jouw lieve Ferry voor vunzigheid uithaalt!

Nederlandse tieners mogen alleen nog maar dingen op TikTok plaatsen als ze eerst het Chinese volkslied zingen
Ook de minderjarige Nederlanders kan China heel wat afpakken. Of, nouja, ze echt helemaal verbieden van TikTok gebruik te maken zou wel erg ver gaan. In plaats daarvan kunnen deze jonge zielen hun keeltjes smeren door voorafgaand aan elk filmpje éérst het Chinese volkslied te zingen. Hoe sneller, hoe meer tijd je over hebt om ook daadwerkelijk aan je eigen filmpje toe te komen.

Je mag China wel in, maar nooit meer uit
Hoera! Goedkope vluchten naar Beijing! Heb jij altijd al die miljoenenstad willen bekijken? Écht Chinees willen eten? Maak je geen zorgen. Dat kan nog steeds als Nederland weigert de ASML-machines door te verkopen aan China. En nog een pluspunt: je hoeft geen terugticket te boeken. Jij mag de rest van je leven lekker daar blijven.

Voor iedere dag dat China de ASML-machine niet heeft, krijgen de Oeigoeren het genocidair te verduren
Geintje, dat krijgen ze toch al.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

6. Ze hebben Frans Bauer 12.000.000,3 keer gekloond en deze tsunami van volksmuziek en voorliefde voor afhaalchinees marcheert dan in polonaise Nederland binnen.

Reageer
gravatar

Weet je wat een mooie sanctie zou zijn: ze leveren niks meer aan de Action. Misschien maar gewoon doen…. En een knupje in het draadje naar AliExpress. Dat zal ze leren!

Reageer
gravatar

“Voor iedere dag dat China de ASML-machine niet heeft, krijgen de Oeigoeren het genocidair te verduren
Geintje, dat krijgen ze toch al.”
Wat een misselijkmakend “geintje”. De holocoust herdenken maar dit soort grapjes maken. Misselijkmakend.

Reageer