FooTToo

Het loopt vast goed af met de varkentjes van uitgekochte varkenshouders

Nu veel meer varkensboeren dan verwacht zich hebben aangemeld om zich te laten uitkopen door de overheid vragen mensen zich af: wat gaat de overheid met al die varkens doen? Naar schatting verdwijnt minstens één op de twaalf varkens. Waar gaan ze naartoe?

“Maak je geen zorgen over die dieren”, zegt minister Schouten van Landbouw. “Die worden geheel volgens protocol verwerkt.” Nu gaat het ongetwijfeld goed komen. Ze hebben vast iets leuks bedacht. Die komen ongetwijfeld te wonen in een vrolijk luilekkerland waar ze de hele dag wentelen in een overvloed aan voer, heerlijke Spotify-playlists en gezelligheid onderling. Tot ’s avonds laat lekker spelen en rondrennen in de modder, en dan uitgeput in een heerlijke baal vers stro vrolijke varkensdroompjes dromen.

Ook de boeren zelf verzekeren ons dat de varkens uiteindelijk ergens terechtkomen. “Denk daar maar niet te veel over na”, bromt een boer aan wie we enthousiast vragen wat er van die olijke dieren op zijn boerderij terecht zal komen. Maar waarom zouden we er niet over na moeten denken? We vinden het juist heel erg leuk! Ter inspiratie hebben we op YouTube-filmpjes gekeken wat voor strapatsen hangbuikzwijntjes allemaal kunnen uithalen met een bal aan een touw. Dat belooft wat.

Ze gaan vast naar een kinderboerderij ergens, en dan kunnen we ze elk weekend komen opzoeken om ze in hun bijna menselijke oogjes te kijken. Dat is vermoedelijk het plan. Zo halen ze natuurlijk ook het geld op om al die boeren uit te kopen. Dubbele winst! We kunnen niet wachten om op zaterdagochtend de biggetjes te voeren. 

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Most of my colleagues agree that the pig is descended from the Dutchman. There are insignificant external physical differences, but for the rest the Dutch, who are naturally “knorrig”, are very similar.

Reageer
gravatar

Zijn de eigenaren van bejaardenhuizen destijds ook uitgekocht? En waar zijn die ouwe mensjes gebleven?

Voor de post-boemers:
Vroeger waren er tehuizen die allemaal Avondrood heetten. Dat waren grote gebouwen waarin oude mensen mochten slapen en klaverjassen. Voor dat voorrecht moesten ze hun huis opeten.
Sinds de zogenaamde participatiewet worden jullie geacht zelf dag en nacht voor jullie ouders te zorgen.

Reageer