shutterstock.com/studiospeld

Minikoeien bedreigd met uitsterven: stop het gourmetten

Vandaag start een landelijke campagne tegen het gourmetten op oudejaarsavond. De initiatiefnemers van de campagne waarschuwen voor het uitsterven van mini-boerderijdieren. Minikoeien, minivarkens en minikippen komen door de terugkeer van nostalgisch en ironisch gourmetten binnen de kortste keren in gevaar. 

Volgens miniatuurboerin Hanna de Winter is de werkdruk enorm hoog. “Ik begon met dit vak om mijn passie voor de mini-veeteelt houderij en mijn liefde voor mini-dieren die je bijna niet kan zien met het blote oog. Alleen nu iedereen ze wil opeten met oud en nieuw, weet ik soms echt even niet meer waar ik het voor doe.” 

Campagneleider Lieneke Oomen vult aan: “De mini-koe neemt natuurlijk een stuk minder land in dan een normale koe, maar miniatuur-landbouw vergt een hoop geduld en expertise. Door de populariteit kunnen miniatuurdieren de druk niet meer aan en verdwijnen één voor één. En zonder miniatuurboeren geen miniatuurvlees en dat is een miniprobleem.”

De Speld presenteert het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief de beste artikelen van De Pin uit 2023. Bestel ‘m hier!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *