Margriet van der Linden / YT

Eindejaarsinterview met Wybren van Haga

Het duurt even voor we Wybren van Haga te spreken krijgen. Iedereen in de Bakker Bart in Veenendaal wil een selfie met het Kamerlid. Misschien hadden we niet een tafeltje helemaal achter in de zaak moeten kiezen. Die fout maken we nou elke keer. Sowieso hoeven we niet altijd in Veenendaal af te spreken, dat is best een eind rijden. Enfin, uiteindelijk schuift Van Haga aan. Ook wij maken een selfie.

Wybren, hoe zou jij het afgelopen jaar omschrijven?
Als een gekkenhuis. Een jaar geleden was ik nog een anoniem Kamerlid van de VVD en nu zit ik in talkshows met BN’ers als Paul de Leeuw. Ieder artikel over mij gaat viral. Al die aandacht maakt me nederig. Ik ben ook maar gewoon Wybren. Voor mij hoeft het ook niet zo. Ik ben meer van 200 huisjes-boompje-beestje.

Wat heb je geleerd van 2019?
Dat de kloof tussen burger en politiek onoverbrugbaar wordt als politici zich zo schaamteloos blijven gedragen. Neem zo’n Femke Merel van Kooten: niemand kende die vrouw, niemand heeft op haar gestemd, maar ze neemt wel haar zetel van de Partij voor de Dieren mee. Wat denk je dat de gemiddelde Nederlander daarvan vindt? Ik ben juist in de politiek gebleven om de kloof te dichten. Dan helpt zoiets niet.

Wat was jouw hoogtepunt van 2019?
De eikenprocessierups. Noem me een nerd, maar ik ben enorm geïnteresseerd in larven. Ik weet er alles van. De eikenprocessierups is zo’n machtig mooi beestje, daar kan ik echt uren naar kijken. Ik voel me een bevoorrecht mens nu er zoveel in Nederland te bewonderen zijn.

Wat is jouw wens voor 2020?
Dat het rustig blijft in Slovenië. Hoe bedoel je, ‘waarom’? Wil jij dan dat daar de pleuris uitbreekt? Nou dan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Al die VVD-politici die komen en gaan is niet meer bij te houden. Ze zijn allemaal betrokken bij één of ander schandaal.

De enige ex-VVD’er die zonder schandaal en succesvol de partij heeft verlaten is meneer Wilders van de PVV.

I love him. 🧡🧡

Corrie.

Reageer
gravatar

Kan Klaas Dijkhoff niet zorgen dat alle politici en leden van de VVD zich voortaan netjes gedragen? Als ze door blijven gaan met inhaligheid, corruptie en ander asociaal gedrag, kan ik het aantal misdragende VVD’ers in de toekomst bijna niet meer huisvesten. Petrus heeft al gezegd dat voor die onbetrouwbare zielen de hemelpoort gesloten blijft.

Reageer