Eigen werk Simoon Hermus

Administratie netjes opgeborgen in 16 verschillende jaszakken

Aan het einde van het jaar wordt het tijd voor Eva om haar administratie op orde te brengen. De freelance tekstschrijver heeft gelukkig haar administratie netjes in 16 verschillende jaszakken opgeborgen.

Haar systeem is waterdicht, vindt Eva. “Als ik op zoek ben naar een bonnetje hoef ik alleen maar te bedenken wat ik aan had op de dag dat ik het heb gekocht.” Voor Eva geen dure online programma’s om haar boekhouding op orde te brengen. “Ik schrijf alles wat ik het hele jaar heb verdiend onder elkaar op een A4’tje en maak daar een foto van. En als de belastingdienst ooit mijn bonnetjes wil controleren hoef ik alleen maar mijn jaszakken leeg te halen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

2020. Ik ging op het postkantoor net een brief sturen. Ik heb nog wat kleingeld in mijn zak en een briefje van vijftig. Ik betaal met vijftig. Ze geven terug van 40, ik heb het in de gaten als ik naar buiten loop met het geld. Ik ga terug, de loketbediende denkt dat ik er niet bij kan.

Reageer
gravatar

De existentiële leegte die men ervaart met kerst is een van de vereisten voor het bekijken van een goede film. Terug naar de natuur: de eerste reacties zijn al binnen, ook op de reacties, op ‘Cats’. Vele negatief. Dat ligt grotendeels aan het zelfbeeld van het publiek. Het dierlijke in de mens heeft een bepaalde pikorde gekregen waar niet vaak over nagedacht wordt, de evolutie. Normaal wordt hiermee dagelijks het dierlijke ‘gescientificeerd’, wetenschappelijk gemaakt op een even onbenullige manier. Terwijl ze er net zo uitzien als ze die katten zien. Als de elite zich uitlaat is het net als die kat via het beeld in je gezicht urineert.

Reageer
gravatar

Johnny Vaders, jezus klootzak, heb jij een Engelse grietje gevonden die jouw rotzooi beter opruimt? Goed, ik ben jouw gerommel onderhand meer dan zat. Ik wil godverdomme scheiden! Drol dat je bent!

gravatar

Sinds de de vermarkting van de zorgsector, zijn zorgverleners meestentijds bezig het het invullen van lijsten achter een beeldscherm. Hun chefs houden zich louter van de straat door het maken van gewichtige overzichten daarvan met diagrammen, waardoor hun bazen zich onledig kunnen houden met het samenstellen van indrukwekkende plaatjes, die tenslotte in de prullenmand belanden van de opperbaas, die geheel zijn voorgenomen weg volgt.

gravatar

Heel spannend het einde van het jaar.
Iedere keer als ik mensen een datum hoor noemen krijg ik de ziekte, het is allemaal even achterlijk waar ze naar uitzien.