nd3000/Shutterstock.com

Vegan stel om een of andere reden nergens uitgenodigd deze kerst

De 30-jarige Paulus en zijn 27-jarige vriendin Lieve hebben dit jaar geen enkele uitnodiging gekregen voor kerst. Niet van zijn familie, niet van haar familie en niet van vrienden. Het stel staat voor een raadsel.

“Vorig jaar was het nog zo geslaagd bij mijn ouders”, zegt Lieve. “Paulus had een heerlijke courgettecarpaccio gemaakt en hij had mijn vader ook nog geholpen door een hoofdgerecht te bedenken van komkommerfriet, zeewiermarmelade en selderijcompote. Het toetje, een kikkererwtenmacaron met linzenfondant, was dan wel een beetje droog, maar goed: het vegan toetje is traditioneel wat minder lekker dan de rest. Dat kun je ons moeilijk aanrekenen.”

Ook de ouders van Paulus slaan het kerstdiner dit jaar over, zo lijkt het. “Wel gek hoor. De afgelopen tien jaar kwamen we met de hele familie samen”, peinst Paulus. “Het was natuurlijk niet altijd een succes, altijd weer die rollade. Maar juist vorig jaar hadden Lieve en ik de handschoen opgepakt door onze ouders uitgebreide instructies te geven over hoe ze een geheel veganistisch diner op tafel kunnen zetten. Kon de hele familie eindelijk een keer genieten van een maaltijd zonder rollade, kalkoen, speklapjes, zalm, forel, tonijn, gesmolten kaas, mozzarella, bearnaisesaus of knakworst. Alleen jammer dat pap de wittebonencrême om zeep had geholpen.”

Het stel vindt het jammer dat ze nu kerst met z’n tweeën moeten vieren. “We waren gewoon zo graag aangeschoven bij een volledig verzorgd veganistisch kerstdiner. Het is bijna 2020. Is dat nu echt teveel gevraagd?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben zo af en toe veganist-plus. Want elke veganistische maaltijd is uitstekend te genieten met een stukje exclusief scharrelvlees erbij (geen kiloknallers, die smaken nergens naar en mijn tong is heel gevoelig).

Reageer
gravatar

Corrie is zo te zien ook fan van de PVV. Waarschijnlijk heeft ze niet door dat het geen veganist is die ze ruikt, maar haar eigen bruine randje.

Reageer
gravatar

Het mag met een knallende ruzie gebeuren (liefst vanavond nog, op kerstavond) maar ze MOETEN het echt uitpraten met hun vrienden en familie. Als het flink geknald heeft, zul je zien, is alles zó weer koek en tofu!

Reageer
gravatar

Lieve Corrie,

Ik gebruik al jaren vegetarische zeep, die van geloogde plantaardige vetten wordt gemaakt. Het werkt uitstekend en is niet duurder.
Overigens bevatten zowel varkensvetzeep als vegazeep vaak plantaardige of synthetische geurstoffen en kleurstoffen. (Geurstoffen zijn zelden van dierlijke oorsprong)

Prettige Feestdagen,
Liefs Dodo
xxxxxxxxxxx

gravatar

Corrie, jij bezondigt je waarschijnlijk morgen en overmorgen ook aan dier proeven. Eet smakelijk en niet teveel dieren proeven. Doe als Patrick, neem liever vegakoteletten en Gelders vegarookworst. Hou het gezond.

gravatar

Toch niet slim van de twee. Ze hadden in 2018 het succes van het jaar gehad met, ik noem maar wat, Hongaarse vegagoulashsoep uit milieuvriendelijk blik of gekweekte vegazalmsalade vooraf, een hoofdgerecht van malse vrijeuitloopvegakalfsbiefstuk of vegascharrelvegakalkoen met biologische aardappelen en biologische spruitjes (beide niet gemest met dierlijk excrementen) en tot slot oude of belegen vegakaas van graskoeien toe.

Reageer
gravatar

De keuze voor het nagerecht dat u voorstelt, is nogal sober. Ik denk persoonlijk aan een citroenstruifpudding van vegakwarteleieren gevegalardeerd met Israëlische, pardon Palestijnse sinaasappelschijfjes, overgoten door een verse mierzoete biowijn, die is pas overgevlogen uit Chili. Dat wordt veganistisch smullen, niet waar?

gravatar

HateTrendwatcher, waarom reageer jij met jouw onbegrip voor humor niet ook kwaadaardig op mijn voorgaande twee reacties?

gravatar

Behoorlijk teveel gevraagd. Heb een jaar met een veganist moeten rondlopen in de familie…ondoenlijk !! Niets is goed niets mag en in de winkel wordt elk potje omgedraaid en ondersteboven getrokken voor wat er in zit. En ondertussen maar B12 slikken! Lekker alleen blijven!

Reageer
gravatar

Inderdaad Floris, ondoenlijk!. Veganisten zijn walgelijke egocentrische lui die hun uiterste best doen om een gezellig eetfeest om zeep te helpen. Het zal toch familie van je zijn. Vreselijk!

Gezegende kerstdagen lieve mensen.

#KeepTheLordAlive.

🍖🍗🥩

Corrie.

gravatar

Lieve Corrie weest gerust, jouw Lord blijft nog tot 10 april volgend jaar in leven. Maar dan wek ik ‘m op 25 december niet langer meer tot leven. Ik ben na twee millennia dat gedoe spuugzat.

gravatar

Beroepshater, waarom noem jij ironie (obligate) venijn als het jou niet behaagt? Sarcasme, ironie, scherts, schimpscheuten, kwinkslagen en spotternij zijn stijlvormen die jou kennelijk niet liggen. Dat kan toch geen reden zijn om te voortdurend te schelden op de makers.

je kunt je beter beperken tot het Gereformeerd Dagblad.