Shutterstock/Studio De Speld

Hoe weersta je tijdens het kerstdiner de drang om je gezicht op de gourmetplaat te drukken?

Het is iedere kerst weer een beproeving: het diner met je familie. Hoe weersta je tijdens de moeizame gesprekken en ongemakkelijke stiltes de drang om je eigen gezicht op de gourmetplaat te drukken en te zwelgen in de geur van brandend haar?

Beeld je in: Het vlees suddert op de plaat. Een politiek gevoelig onderwerp wordt aangesneden, je weet dat iedereen aan tafel er anders over denkt en dat ze niet allemaal even goed zijn in het omgaan met meningsverschillen. Je voelt dat je het liefst je gezicht tussen de bieflapjes zou drukken, hoe de pijn van buiten de pijn vanbinnen zal verbloemen. Hierom is het verstandig om ver van het gourmetstel te gaan zitten, zodat je er slechts van een afstandje verlangend over kan fantaseren, maar er niet naar kunt handelen.

Een andere oplossing is om je gezicht in te smeren met boter. Dan brand je niet vast als je je gezicht toch op de grillplaat weet te drukken. Het zal in plaats daarvan een goudbruine kleur krijgen en lekker knapperig worden.

Een meer complex antwoord op dit probleem, maar dit is dan ook alleen voor de echte doorzetters, is om je niet langer te laten knechten door de dwang tot gezelligheid. Het is niet erg om van mening te verschillen met je familie, je hebt die mensen niet uitgekozen. Als je nooit uitspreekt hoe jij ergens over denkt zal je nooit iemand veranderen. Natuurlijk zal het ongemakkelijke situaties opleveren, maar het is een weg naar een eerlijke verstandhouding waarbij jij je eigenwaarde in ieder geval in stand houdt, en je de wil je hoofd te laten smelten op een hete plaat niet langer opkropt.

Maar je kan natuurlijk ook juist andermans gezicht op de gourmetplaat duwen. Fijne kerst!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat zijn het toch een heerlijke christelijke dagen. Op kerstavond ga ik ga ik fijn de kerstavondshow in de kerk bekijken en de beide kerstdagen met z’n allen. lekker gourmetten. Ik hoop dat het kerstdiner minder extreem verloopt zonder gourmetplaatdrukker.

Ik wens al mijn fans een gezegend kerstfeest.

Keep the Lord alive! ✝✝✝

Corrie.

Reageer
gravatar

Lieve Corrie, jouw nieuwjaarswens is onmogelijk te vervullen. De Heere (Holy Lord, red.) was inderdaad al millennia lang doodziek. Zelfs Zijn jeugdige zoon (33) kon Hem niet redden vanaf een Joods-Romeins kruis. Vlak na het verschijnen van de Bijbel van Charles Darwin is Hij gestorven, al weet dat nog niet iedereen.
De hemel hebbe Zijn ziel.