Man onthoudt alle personages van Star Wars maar vergeet vriendins verjaardag

Heb ik misschien een hersenaandoening?

Bart (28) heeft last van een selectief geheugen. In dit interview spreekt hij er openhartig over. “Ik wil heel graag onthouden dat mijn vriendin jarig is, maar het lukt me blijkbaar gewoon niet.”

Waar Bart precies aan lijdt, weet hij zelf ook niet goed: “Het is soms moeilijk te voorspellen wat ik wel of niet onthoud. Laatst was ik op een feestje met mijn vriendin en dan blijkt dat ik heel veel vriendinnen van haar niet kan plaatsen. Vaak ben ik dan vergeten wie ze zijn, terwijl ik mezelf, blijkt achteraf, al meerdere keren aan ze heb voorgesteld. Gek genoeg weet ik dan wel weer tegen wie de jeugd van Ajax speelt de komende weken, en hoe alle spelers heten. Ik ken ook alle personages uit Star Wars. Maar ja, dat is natuurlijk ook niet zo moeilijk. Hoe dan ook, die onvoorspelbaarheid vind ik moeilijk. Soms lijkt het alsof een bepaald deel van mijn hersenen niet goed werkt.”

Bart probeert ondanks zijn selectieve geheugen zo goed mogelijk te leven. “Misschien moet mijn vriendin maar wat meer voor mij onthouden! Hier kan ik nu eenmaal niks aan doen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *